RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Larvik lurt av sponsor

Larvik har vært tittelgrossist i norsk kvinnehåndball i en årrekke, men utenfor banen sliter klubben tungt økonomisk.
Larvik har vært tittelgrossist i norsk kvinnehåndball i en årrekke, men utenfor banen sliter klubben tungt økonomisk. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Et utenlandsk selskap skylder Larvik Håndballklubb 4,5 millioner kroner i sponsorpenger.

Nå vurderer vestfoldingene å gå til rettslige skritt.

Ifølge Østlands-Posten har ikke LHK fått en eneste krone fra sponsoravtalen som ble inngått i 2013. Norges suverent beste håndballag på kvinnesiden måtte i fjor tapsføre hele fordringen.

– Dette var en sponsoravtale som ble inngått høsten 2013 med et utenlandsk selskap. Det kan blir aktuelt å forfølge denne saken rettslig, da vi føler vi har dokumentasjon nok å legge fram i en eventuell rettssak, opplyser styreleder Thor Edvard Mathisen til Østlands-Posten.

Larvik, som i disse dager er i alvorlige økonomiske problemer, gikk god for avtalen og inntektsførte de 4,5 millionene for regnskapsåret 2013. Men klubben så aldri til pengene.

I august i fjor ble LHK anbefalt å nedskrive millionene, men rådet fra revisoren ble ikke tatt til følge under årsmøtet. Nå har klubben fått baksmellen. Ifølge Mathiesen er pengene nå tapsført, men ikke avskrevet.

– Vi anså dette som en god fordring til tross for revisors anmerkning i revisjonsberetningen. Vi hadde informasjon som styrket fordringen, forteller Mathisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere