Larvik-treneren gir seg

GIR SEG: Ole Gustav Gjekstad er inne i sin siste sesong som Larvik-trener.

GIR SEG: Ole Gustav Gjekstad er inne i sin siste sesong som Larvik-trener. Foto: Aleksandar / Scanpix Djorovic (NTB scanpix)

Ønsker nye utfordringer.

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad (47) har bestemt seg for å se etter andre utfordringer enn å være trener i Larvik. Han blir ikke med klubben videre etter sesongslutt.

- Jeg ha har tenkt over det en stund og det har dratt seg til. Det var mange faktorer både for og imot, og jeg vil savne alle jeg har jobbet sammen med, sier Ole Gustav Gjekstad til NTB.

- Jeg har vært trener i 12 år og vil gi meg selv noen andre og kanskje større utfordringer for framtiden. Jeg er stolt av produktet som Larvik har utviklet seg til, sier Gjekstad.

- Jeg vet ennå ikke hva jeg skal gjøre videre. Akkurat nå vet jeg bare hva jeg ikke skal gjøre. Jeg må bruke de neste månedene for å se hva som måtte dukke opp. Slik sett har jeg vel gjort meg tilgjengelig på markedet, sier 47-åringen.

Vunnet det meste
Gjekstad har vært Larviks sportssjef og hovedtrener de siste fire sesongene. Onsdag kom beskjeden om at hans periode med det sportslige ansvaret er over når kontrakten utløper 31. mai 2015.

LHK har vunnet fire seriemesterskap, fire NM-titler og fire sluttspillsmesterskap. Klubben har også spilt en mesterligafinale i 2013. Han har med andre ord vunnet alt unntatt en mesterligatittel.

I hans første periode som Larvik-trener fra 1998 til 2005 ble det fem seriegull og fire NM-gull.

Nye gull
«Larvik har satt stor pris på samarbeidet med Gjekstad og er svært takknemlig for det arbeidet han har gjort i klubben så langt. Nå er målsettingen å avslutte det gode samarbeidet med nye NM-, serie- og sluttspillstitler i romjulen og våren 2015. Og selvfølgelig å hente hjem den største klubbpokalen av dem alle – Champions League-pokalen», heter det i pressemeldingen.

Klubben har kjent til Gjekstads beslutning en ukes tid, og derfor har den allerede startet arbeidet med å finne en erstatter. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.