RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Larvik videre i Champions League

VIDERE: Gro Hammerseng og Larvik er videre i Champions League-turneringen.
VIDERE: Gro Hammerseng og Larvik er videre i Champions League-turneringen. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
Storlaget vant mot Camilla Herrems rumenske lag.

Larvik sikret seg lørdag en plass i hovedrunden i håndballens mesterliga. Baia Mare fra Romania ble slått 31-26.

Larvik slet seg forrige uke til seier 24-23 i Romania, og laget fikk tøff motstand også i Norge. Larvik ledet til 16-11 til pause. I annen omgang beholdt Larvik grepet lenge og hadde etter 39 spilte minutter en 22-15-ledelse, men Baia Mare kjempet seg tilbake. Tolv minutter før slutt sto det 23-23 på måltavla.

- Det var en berg-og-dal-bane. Det var veldig bra i perioder, og så slapp vi oss altfor langt ned og gjorde det litt spennende. Det var ikke med vilje, men det som er bra at vi tar oss opp igjen og beholder roen når det faktisk koker der ute, sa Gro Hammerseng Edin til Viasat 4 etter kampen.

Gjorde endringer
Den norske seriemesteren skjerpet seg da det ble jevnere resultatmessig, hevet spillet sitt igjen, både defensivt og offensivt og dro i land sin fjerde strake seier i gruppespillet.

- I år har vi klart å vinne disse jevne kampene på slutten, mens vi i fjor tapte en del av dem på slutten. Vi må være litt jevnere i prestasjonene for å utvikle oss. Det vippet litt i dag, men heldigvis vippet det vår vei, sa Larvik-trener Olav Gustav Gjekstad.

Keeper Sandra Toft ble erstattet med Alma Hasanic, som storspilte og nærmest stengte buret til stor begeistring for de 3487 tilskuerne

- Det var helt ubeskrivelig. Jeg tror ikke jeg kan si hvor godt det var. Det var bra for laget og meg personlig. Det var godkjent, sa Hasanic til Viasat 4.

På 25-24 tok trener Gjekstad timeout, og laget tok føringen i kampen igjen. Laget seilte fra sin rumenske motstander, som har Camila Herrem på laget, og vant 31-26.

- Vi sto på fra første stund. I dag viste vi hvilken arbeidsgjeng vi er. Alle sammen jobber og bidrar, og det smitter. Hele hallen er full, publikum jubler, da er det gøy å spille, sa Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Vil ha full pott
Seieren sikret Larvik en plass i hovedrunden. De tre beste lagene i gruppene går videre, og allerede før lørdagens oppgjør skulle det mye til for å ta fra Larvik avansement.

- Drømmesituasjonen er å ta med oss åtte poeng inn i hovedrunden. Da har vi gjort det veldig, veldig bra, sa Gjekstad.

Etter fire kamper står Gjekstads jenter med full pott. De gjenstående oppgjørene er mot franske Metz og polske MKS Lublin. Gjekstad håper å vinne alle kampene.

- Vi skal være veldig skjerpet de to siste kampene, sa Gjekstad. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere