RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Larvik vinner - selvfølgelig

Norsk damehåndball er ganske så forutsigbar. En ting er sikkert. Larvik blir seriemester. Se TV 2 Nettavisens tabelltips her.

Mens de argeste konkurrentene er blitt svekket, har Larvik beholdt spillerne sine fra forrige sesong.

Vestfoldingene har tronet øverst på tabellen etter grunnserien de seks siste årene. Bortsett fra i 2003/04-sesongen, da Norges Håndballforbund eksperimenterte med et nytt seriesystem, har de blitt seriemestere.

Og det skal skje et under dersom Karl Erik Bøhn ikke leder dem til nytt gull denne sesongen.

Bak dem er det fire av de mest tradisjonsrike klubbene i norsk damehåndball som slåss om medaljene. Nordstrand, Bækkelaget, Byåsen og Gjerpen er nummer en, to, fire og fem på adelskalenderen.

Bergensklubben Tertnes er blitt tappet for profiler i sommer, og skal få kamp om å være best i Bergen av Bjørnar denne sesongen.

I bunnen vil nok de nyopprykkede lagene få det tøft sammen med Våg og Levanger.

NETTAVISENS TABELLTIPS:
1. Larvik
Er fortsatt like suveren. Har beholdt alle stjernene sine fra forrige sesong, og har hentet inn Olga Chernova, et av håndballverdens største talenter. Ingenting tyder på at Karl Erik Bøhns jenter blir mindre suverene denne sesongen. Har fått forberede seg til sesongen i ro og fred. Tonje Larsen ble operert for jumpers knee i sommer, og kan gå mot en stor sesong.

2. Byåsen
Det blir en spennende sesong i Trondheim. Valeri Putans er forsvunnet etter 13 år i trenerstolen. Danske Flemming Oliver Jensen har overtatt. Sentrale spillere som Kjersti Beck og Maren Villabø er borte, men Gøril Snorroeggen er med for fullt etter å ha fått store deler av forrige sesong ødelagt av skader.

3. Gjerpen
Klubben, som dominerte norsk damehåndball på 1980-tallet, er igjen blitt å regne med i toppen. Har hentet Pernille Fisker fra danske Randers i mål, og storskytteren Raja Toumi er kommet fra Nordstrand. Kan gi Byåsen kamp om andreplassen dersom de unngår skader på sentrale spilere.

4. Bækkelaget
En annen aristokrat som er tilbake i toppen. Markerte seg i sin første sesong tilbake i det gode selskap, og trener Frode Scheie har fått på plass flere spennende forsterkninger. Marina Budecevic og Ingunn Birkeland vil heve laget. Budecevic kommer fra Hypo, mens Birkeland ble kåret til årets midtback forrige sesong da hun spilte for Våg.

5. Nordstrand
Har mistet mange sentrale spillere de siste årene. Foran denne sesongen er Raja Toumi og Mia Hundvin borte. Heldigvis ombestemte Randi Gustad seg og tar en sesong til. Har fått Marinko Kurtovic som trener. Alt han har tatt i i norsk håndball er blitt til gull. Forrige sesong førte han jumbotippede Vestli til seriebronse. Han satser på offensivt forsvar og hurtig håndball. Kantspillerne Anne Kjersti Suvdal og Linn Rosenlund kan få en stor sesong. Mangler en topp skytter.

6. Tertnes
Etter flere sesonger i toppen, virker Tertnes for tynt besatt til å være med å kjempe om medaljer. Terese Pedersen og Sølvi Hylleseth er forsvunnet til dansk håndball. Mette Davidsen gjør et spennende comeback fem år etter at hun la opp på grunn av en kneskade. Dersom hun kan spille hele sesongen, og kommer opp mot sitt gamle nivå, så blir hun veldig viktig. Tertnes har vært kjent for sin hurtige håndball, men årets utgave virker tyngre og mindre gjennombruddshissig. Savner også en toppmålvakt.

7. Bjørnar
Lillesøster i Bergen overrasket stort forrige sesong. Mads Kardells unge jenter viste at de duger i Eliteserien. Enkelte av spillerne fikk merke hardkjøret mot slutten av sesongen. Nå er de blitt ett år eldre, og Kardell har vært i hjemlandet og hentet Sara Andersson, som kan bli en solid forsterkning. Det er slett ikke umulig at Bjørnar kan klatre forbi Tertnes og bli best i Bergen denne sesongen.

8. Stabæk
Klarte å beholde Linn Jørum Sulland, som ble kåret til årets spiller forrige sesong. Hun blir veldig viktig for stabæk-jentene denne sesongen. Nå får hun også selskap av lillesøster Randi, som har vært inne og hospitert på A-landslaget. Kenneth Gabrielsen har overtatt trenerroret, men den tidligere Stavanger-spilleren må klare seg uten viktige Therese Knutsen store deler av sesongen.

9. Levanger
Måtte gjennom kvalifisering for å beholde plassen, men hadde få problemer med å slå Drammen og sikre nord-trøndernes andre sesong i toppserien. Landslagsaktuelle Siri Seglem var på ønskelisten til flere toppklubber, men Levanger har klart å beholde henne og hun blir viktig denne sesongen også. Det er først og fremst på hjemmebane de vil hente poengene sine.

10. Fjellhammer
Vant 1. divisjon sist sesong og stiller nesten uforandret til comebacket i Eliteserien. Har fått tidligere Bjørnar-målvakt Miriam Øijordsbakken, og duoen Hæge Fagerhus og Andrea Ohrvik fra Nordstrand. Har slitt med skader i sesongoppkjøringen. Trenger en god start for å henge med.

11. Våg
Kristiansanderne er blitt ribbet de siste årene. Alle som var sentrale da de tok bronse i serien for tre år siden er borte. Nå er det lokale ungjenter, målvakt Katrine Høyland og svenske Therese Helgesson som skal prøve å redde klubbens plass i toppserien. Det kommer til å bli en sesong med mye oppoverbakke for Arnfinn Haukom Olsens jenter.

12. Selbu
Selbu er tilbake i Eliteserien etter en sesong nede i 1. divisjon. Har mistet fem sentrale spillere fra opprykkssesongen. Kari Charlotte Sellgren, Brynhild Kjøsnes, Ingrid Bjørgum, Therese Rebne og Helena Sellgren scoret til sammen 466 av lagets 730 mål i 1. divisjon. Har målsetting om å komme blant de åtte beste, men skal få det tøft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere