Ler av norsk favorittstempel

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Tyskland holder Norge som favoritter i kveldens oppgjør. Det ler nordmennene av.

27.01.05 12:43

Den tyske kapteinen Florian Kehrmann sier til TV 2 Nettavisen at Norge er favoritter til å vinne gruppen og til å slå Tyskland i kveldens kamp. Det samme sier hans trener Heiner Brand.

Men de norske spillerne og lederne bare ler av påstandene fra tyskerne.

- Hvorfor skal vi være favoritter da?, spør landslagstrener Gunnar Pettersen.

Mangler erfaring
Kehrmann mener at Norge er det laget som har flest internasjonale toppspillere i gruppe D, og derfor bør ha det beste mannskapet.

- Men vi mangler en vesentlig ting, og det er erfaring, sier Pettersen.

Han får støtte av sin kaptein Glenn Solberg, som bare rister på hodet av favorittstempelet.

- Det er typisk dem. Å legge presset over på andre land. Jeg synes at det blir feil at Tyskland, som har vært med i hvert mesterskap de siste fem-ti årene, sier at Norge, som er ranket som nummer 23, er favoritter, sier Flensburg-Handewitt-proffen.

Steinar Ege tjener også til dagens opphold med spill i den tyske Bundesliga. Han er helt enig med Solberg og Pettersen.

- Det er aldri noen som setter seg selv som favoritt. Når man har vært i fire finaler i de fire siste mesterskapene, så er det vel litt rart å skyve andre foran seg som favoritter, ler han.

Ekstra motivasjon
Pettersen tror det at så mange av de norske spillerne spiller til daglig i Tyskland gjør at de har en ekstra motivasjon foran kveldens kamp.

- Jeg tror guttene er ekstra giret på å vinne denne kampen. Det vil bety veldig mye for dem når de kommer hjem til klubbene sine i Tyskland dersom de har vunnet, sier han.

Seks av Norges spillere spiller til daglig i Bundesliga. Glenn Solberg og Johnny Jensen i Flensburg-Handewitt, Frode Hagen i Kiel, Preben Vildalen i Post Schwerin, Jan Thomas Lauritzen i TuS-N-Lübbecke og Steinar Ege i Gummersbach.

I tillegg har Frank Løke vært innom både Flensburg-Handewitt og Post Schwerin

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.