RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN (SCANPIX)

Leter etter godfølelsen

Sist oppdatert:
Kristian Kjelling leter etter godfølelsen som skal gjøre ham til en av VMs store profiler.

Mandag hadde Nyhetskanalen premiere. Se den gratis her.

KIEL (Nettavisen): Kristian Kjelling er Norges største håndballprofil og spiller til daglig i et av verdens beste håndballag, Portland San Antonio.

Men i oppkjøringen til VM har det kladdet litt for mannen, som har potensial til å bli en av VMs største profiler. Han klarer ikke å sette fingeren på hva som har gått galt i de siste ukene.

- Det er vanskelig å si. Jeg kan sikkert skylde på mye, men jeg har egentlig ikke annet å skylde på enn meg selv. Det går opp og ned i idrett. Det har heldigvis bare vært treningskamper, sier han til Nettavisen.

Byttet klubb
Kjelling byttet i sommer klubb fra Ademar Leon til Portland San Antonio. Da sa han farvel til tilværelsen som klubbens største stjerne til fordel for en tilværelse i skyggen av blant andre Ivano Balic og Renato Vugrinec. Men han vil ikke gi den omstillingen skylden for at han ikke har vært i form den siste tiden.

- Det har vært mange omstillinger for meg i karrieren. Jeg kom blant annet til en ny klubb i Spania da jeg var 20 år gammel, og gjorde det bra. Jeg hadde en formkurve som bare gikk oppover, forklarer han.

- Gjør det for vanskelig
Mye tid på benken i klubblaget har ikke gått utover selvtilliten. Nå leter han bare etter den berømte godfølelsen.

- Når jeg kjenner godfølelsen, som alle snakker om, så er jeg full av selvtillit, lover han.

Landslagssjef Gunnar Pettersen har sin teori om hvorfor Kjelling ikke har vært god for Norge i VM-forberedelsene.

- Han gjør det ikke enkelt nok. Han bruker for mye plass og holder for mye på ballen. Da blir det lett for motstanderne å stoppe ham. Det blir også vanskelig for de andre å hjelpe ham, forklarer Pettersen til Nettavisen.

- Systemer scorer ikke mål
Kjelling har tidligere fått kritikk for at han tar for mye ansvar på egenhånd, noe som har gått utover det kollektive angrepsspillet. Selv mener han det må være rom for individuelle prestasjoner.

- Du kan kjøre på og satse en mot en, og hvis det går inn, så er det ingen som sier noe. I det øyeblikket det går stang ut, så er det tragisk dårlig. I systemer, så må det individuelle prestasjoner til. Det er ingen systemer i verden som scorer mål for deg, sier Kjelling.

I Portland San Antonio spiller de en helt annen håndball enn det han opplever på landslaget.

- Det er en veldig stor omstilling. Der er det veldig sjelden vi avtaler hva vi skal gjøre, forklarer norsk håndballs wonderboy.

Rolig start
I kveld VM-åpner Norge mot Angola. Laget som er regnet som gruppens prügelknabe. Det er en kamp det lett kan løsne for Kjelling. Men han vil uansett ikke tro at formen er tilbake, selv om han skulle få en god start på mesterskapet.

- Jeg tror uansett ikke at jeg klarer å legge så mye i prestasjonen i den kampen. Om jeg spiller bra mot Angola blir liksom ikke noen pekepinn. Det blir en helt annen verden å møte Ungarn og Danmark, sier han.

Pettersen er ikke redd for at han må slite med en frustrert Kjelling gjennom hele VM. Han har planen klar for hva stjernen hans må gjøre for å lykkes.

- Han må ha enklere bevegelser. Det er han egentlig supergod til, så det tror jeg han kommer til å klare, forklarer landslagstreneren.

- Drøm ikke om gull
Selv håper han at det ligger noe i det gamle visdomsordet fra teaterverden om at en dårlig generalprøve, gir en god premiere.

- Jeg kunne spilt dritbra i hele oppkjøringen og vært skandaledårlig i VM. Nå får vi heller håpe det blir motsatt. Jeg har vært dårlig i oppkjøringen, så får vi håpe jeg kan gjøre det bra i VM, sier Kjelling, som tror på et godt norsk mesterskap.

- Vi har alle muligheter, men realistisk sett så tror jeg ikke folk skal drømme om gullmedaljer. Ikke sett hele sparekontoen på det. Det blir veldig jevnt. Gruppen er veldig jevn. Klarer vi den, så kan alt skje. Cup er cup, gliser han.

Se Norge - Angola på TV 2 Sumo kl 18.15

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere