RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må kjempe for plassen

Foto: Håkon Mosvold Larsen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Børge Lund får ekstra konkurranse både på klubb- og landslag.

Børge Lund ble utpekt til arveprinsen da Glenn Solberg abdiserte fra playmakertronen på landslaget etter VM i Tunisia.

Etter et brukbart EM i Sveits ble bodøgutten hentet til tyske Nordhorn, hvor han utviklet seg til stjerne på rekordtid.

Arveprins igjen
Han klarte ikke å dirigere de norske troppene til suksess i VM i Tyskland, men ble hentet til storklubben Kiel. Her ble han igjen utpekt til arveprins. Han skulle gå et år i lære før han overtok etter den svenske legenden Stefan Lövgren.

Men halvveis inn i Lunds første sesong i Kiel, valgte Lövgren å forlenge karrieren med ytterligere ett år og signerte en kontrakt med Kiel frem til sommeren 2009.

Selv ser Lund positivt på at svensken blir værende i klubben.

- Jeg har ikke lagt noen planer om hvorvidt han spiller i klubben eller ikke. Jeg ser positivt på at han fortsetter. Jeg vil heller samarbeide med ham ett år til fremfor å få en ny å forholde meg til. Han er skandinav og lett å samarbeide med, forklarer Lund til Nettavisen.

- Ubetinget bra
Men det er ikke bare i klubblaget Lund får overraskende konkurranse. Denne uken ble det klart at Glenn Solberg og Frode Hagen gjør comeback på landslaget. Duoen er lysten på å få med seg et EM på hjemmebane.

- Hvis Glenn og Frode kommer tilbake på det nivået de var på så er det ubetinget bra for laget, mener Lund.

Kiel-spilleren innrømmer at han ikke har fulgt med på hvordan Solberg og Hagen har gjort det etter at de vendte hjem til Norge og Drammen, men vet hva duoen stod for før de ga seg på landslaget.

- Er de i form så er det kjempebra og jeg hadde et bra samarbeid med Glenn sist han var med, sier han.

De første månedene i Kiel har vært en omstilling for Lund.

Mindre spilletid
Både i Aalborg og i Nordhorn var han vant med å spille hele tiden og være et klart førstevalg. Nå har det blitt mye tid på benken.

- Det har vært litt mindre spilletid og delvis en ny måte å spille på, så det har gått litt opp og litt ned, innrømmer han.

Om han er blitt noe bedre som spiller etter overgangen fra Nordhorn, synes Lund det er vanskelig å vurdere.

- Det er vanskelig å se det selv. Jeg kan se at jeg utvikler meg i spillet til Kiel. Om jeg er blitt bedre individuelt vet jeg ikke. Det er lettere for andre å vurdere, mener han.

Mange skader
Den siste tiden har Kiel blitt rammet av en rekke alvorlige skader. Nikola Karabatic, Filip Jicha og Christian Zeitz er alle ute for en stund. Det har gitt litt mer spilletid for Lund.

- Litt blir det selvfølgelig. Men de ser vel at jeg ikke er det største skytset. Det er vel derfor de også har hentet inn en ny venstreback, ler han.

For slovenske Ales Pajovic kom rett fra Ciudad Real og ble toppscorer i sin debut. Han scoret ti ganger mot Gummersbach onsdag.

- Det går fort i svingene, sier Lund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere