RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PÅ VEI TIL TYSKLAND: Erlend Mamelund, her i landslagsdrakta under en kamp mot Spania, er på vei til tysk håndball.
PÅ VEI TIL TYSKLAND: Erlend Mamelund, her i landslagsdrakta under en kamp mot Spania, er på vei til tysk håndball. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Mamelund på vei til tysk storklubb

Sist oppdatert:
Satser uventet på ny utenlandskarriere.

Håndballprofilen Erlend Mamelund skal, etter det TV 2 skriver, bare være en medisinsk test fra overgang til Bundesliga-klubben THW Kiel.

Der er det meningen at den 31 år gamle Haslum-spilleren første og fremst skal erstatte Filip Jicha. Tsjekkeren har bestemt seg for å fortsette karrieren i spanske Barcelona. I tillegg til Jicha mister Kiel også bakspillerne Aron Palmarsson og Rasmus Lauge.

Derfor har tyskerne vært på desperat jakt etter en bakspiller som erstatning for Jicha. Tyskerne vil også ha en spiller som behersker forsvarsspillet, og dette er en beskrivelse som passer godt på Mamelund.

Han har spilt i Haslum siden 2013, men før det har han erfaring fra tysk håndball gjennom spill i Nordhorn og Flensburg-Handewitt. Han har også vært innom FC København i dansk topphåndball og Montpellier i Frankrike.

TV 2 skriver at det ikke var ventet at Mamelund skulle satse på en utenlandskarriere igjen etter hjemkomsten til Norge og Haslum i 2013, men telefonen fra den tyske toppklubben Kiel ble for fristende for ham.

Kiel har vunnet mesterligaen i håndball tre ganger, senest i 2012, og i fjor var klubben i semifinalen i den gjeve europeiske håndballcupen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere