*Nettavisen* Sport.

Mamelunds lagkamerater arrestert

Foto: AFP/ SCANPIX

Mulig kampfiksingsskandale i fransk håndball.

Flere spillere fra håndballaget til Montpellier skal være arrestert av fransk politi i forbindelse med en mulig kampfiksingsskandale.

Spillerne ble arrestert etter seriekampen mot Paris St. Germain, og de skal nå avhøres i Paris-forstaden Nanterre.

Reuters skriver at saken begynte å rulle etter en kamp det franske mesterlaget spilte mot Cesson-Sevinge 12. mai. Montpellier tapte kampen. På det tidspunktet hadde Montpellier allerede sikret seieren i det franske seriemesterskapet, mens Cesson-Sevinge kjempet for å unngå nedrykk.

Spillselskapet FDJ tapte store penger på kampen, og det har vist seg at koner, kjærester og familiemedlemmer til flere av Montpellier-spillerne hadde satset store summer på kampen.

Montpelliers klubbpresident, Remy Levy sier at han har avgitt forklaring til politiet i den etterforskningen som har pågått en stund, men han nekter for at noen av spillerne har vært innblandet i noen form for kampfiksing i tilknytning til Montpellier.

Den norske landslagsspilleren Erlend Mamelund spiller for Montpellier. Han kom til klubben før denne sesongen, så han er absolutt ikke innblandet i denne saken på noen som helst måte. Han var Haslum-spiller da denne saken begynte å rulle. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.