RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange "norske" på svensk liste

Den svenske trenerlegenden Bengt Johansson vil før eller siden gi seg som landslagstrener. Nå er jakten på erstatteren i gang. På listen er en rekke navn med bakgrunn fra norsk håndball.

Bengt Johansson har for lengst sikret seg legendestatus hos våre naboer i øst. Han har vært landslagstrener i 15 år, og på de siste 13 årene har han ført dem til 13 mesterskapsmedaljer på 15 mesterskap.

Med spillere som Tomas Svensson, Per Carlén, Magnus Wislander, Erik Hajas, Ola Lindgren, Magnus Andersson, Staffan Olsson m.fl. på banen, har han styrt "Söta Bror" til medalje etter medalje i internasjonale mesterskap.

Om "Bengan" fortsetter som landslagstrener er avhengig av hvordan det går i EM i Slovenia, som starter i slutten av januar. Han har tidligere signalisert at hans tid går mot slutten.

Det svenske håndballnettstedet heh.nu har nå lansert en rekke kandidater som kan være aktuelle som Johanssons arvtaker. Av disse har en rekke bakgrunn fra norsk håndball.

Kent Harry Andersson

Magnus Andersson

Gunnar Blombäck

Per Carlén

Arne Högdahl

Magnus Johansson

Jan Karlsson

Ola Lindgren

Ingemar Linnéll

Rustan Lundbäck

Olle Olsson

Ulf Sivertsson

Per Olof ”Tjolle” Ström

Magnus Wislander

Dette er de 14 navnene heh.nu har lansert, og av disse har fem gjort seg bemerket på "rette" siden av Svinesund.

Kent Harry Andersson - Bygget opp Drammen og førte dem til europacuptriumf før han dro til Tyskland og ble trener i først Nordhorn og nå Flensburg-Handewitt.

Magnus Andersson - Spilte for Stavanger på begynnelsen av 1990-tallet. Har vært hjernen i det svenske landslaget i over ti år.

Gunnar Blombäck - Bygget opp Viking til å bli et storlag i norsk håndball. Utviklet en rekke spillere til å bli landslagsspillere, blant andre Jan Thomas Lauritzen og Steinar Ege.

Arne Högdahl - Var i mange år assistent for Marit Breivik på damelandslaget. Har de siste årene trent Heimdals herrer.

Olle Olsson - Trente på begynnelsen av 1990-tallet Norrøna fra Bergen til flere gode plasseringer i eliteserien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere