*Nettavisen* Sport.

Mange om beinet

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Norge er så absolutt blant favorittene til VM-tittelen i Kroatia, men det er mange om beinet. Det er lenge siden så mange nasjoner har kunnet vinne VM.

02.12.03 11:09

Med tre målvakter i den ypperste verdensklasse, er det naturlig at Norge blir regnet som en av de ypperste favorittene til VM-tittelen. Dersom Norge får dreis på forsvarsspillet også, kan det bli mye norsk jubel i Kroatia.

Gruppespillet bør ende med at Norge får med seg fire poeng og Romania og Ukraina til mellomspillet. De kan komme godt med når tre av Danmark, Ungarn, Slovenia, Tyskland eller Kina er motstandere i mellomspillet.

HTML EMBED

VM-gruppene:

Gruppe A: Gruppe B: Gruppe C: Gruppe D:
Frankrike Russland Norge Danmark
Serbia og Montenegro Tsjekkia Romania Ungarn
Kroatia Østerrike Japan Slovenia
Spania Sør-Korea Ukraina Tyskland
Brasil Angola Tunisia Kina
Australia Uruguay Argentina Elfenbeinskysten

Grit Jurack tilbake

Gruppe D er den klart tøffeste i VM og det er umulig å spå hvem som ender utenfor mellomspillet sammen med Elfenbeinskysten. Ungarn virker på forhånd sterkest, mens Tyskland har med Grit Jurack og stiller med et rutinert mannskap. Danmark på sin side sliter med mange skader og Slovenia har et spennende lag, men har altfor ustabile målvakter.

I Gruppe A og B er det mer klart hvem som går videre. I Gruppe B er Russland en soleklar favoritt og bør enkelt ta seg videre til mellomspillet. Sør-Korea prøver å bygge opp et nytt lag til OL i Aten og kan overraske noen, men er neppe gode nok til å gjøre noe med de regjerende mesterne.

Vi tror på Serbia og Montenegro

Gruppe A består av fire lag som kjemper om de tre plassene i mellomspillet. Vertsnasjonen Kroatia og naboene Serbia og Montenegro skal kjempe med Frankrike og Spania om disse. Trolig blir det Spania som må strekke våpen.

Serbia og Montenegro har en fin blanding av ungt og gammelt og har kanskje VMs mest spennende spiller i Slagelse-spilleren Bojana Petrovic.

TV 2 Nettavisen tror verdensmesterne blir å finne blant følgende lag: Norge, Russland, Frankrike, Serbia og Montenegro eller Ungarn, med en liten knapp på Serbia og Montenegro.

Er du enig eller uenig? Skriv din kommentar i feltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag