*Nettavisen* Sport.

Medaljejakt på to fronter

Foto: Scanpix

Linn-Kristin og kjæresten Einar er begge på gulljakt.

08.12.08 08:24

OHRID (Nettavisen): Mens Linn-Kristin Riegelhuth (24) jakter EM-medaljer i Makedonia, forsøker kjæresten Einar Sand Koren (24) å styre Haslum mot edelt metall i herrenes eliteserie.

Det er ikke alltid like enkelt å få til. Søndag kveld kolliderer Follo-Haslum og Norge-Portugal.

Neste helg kan det bli enda verre.

- Da har jeg kamp mot Stord hjemme klokka 18.00. Det spørs om jeg rekker Linn-Kristins kamp da. Hvis ikke får jeg støtte meg til oppdatering fra familien, sier Einar Sand Koren til Nettavisen.

Suksess med Haslum
Han er strekspiller for høyflygende Haslum i eliteserien for herrer. At en eventuell EM-finale for Norge har avkast halvannen time før Sand Koren selv skal i aksjon, er ikke noe å juble for.

Men de to håndballprofilene har etter hvert blitt flinke til å ta hensyn til hverandres plikter i hverdagen.

- Er det praktisk for en idrettsutøver å være sammen med en annen idrettsutøver?

- Det er veldig godt å vite at han du er sammen med forstår litt av det du holder på med. Både at det kan være tøft og at det krever mye tid. Man kan måtte velge en kamp foran hyttetur eller ferie, men jeg vet at Einar vil ha forståelse for det, sier Riegelhuth.

- Forventer du at han ser dine kamper når du er her nede?

- Jeg kan vel ikke forvente det. Men jeg vet han bryr seg om hvordan jeg har det og hvordan jeg gjør det. I tillegg tror jeg han setter pris på både å se meg og følge kampene våre, selv om det er vanskelig noen gang på grunn av egne treninger og kamper.

Søt musikk i Sandefjord
De to fant tonen etter at Linn-Kristin ble kjøpt opp av Larvik foran 2002/03-sesongen. Hun begynte da i 3. klasse på håndballinja ved Sandefjord videregående skole.

Mer håndball? Sjekk ut Nettavisens håndballseksjon!

Der møtte hun Einar som da spilte for Runar. Strekspilleren er langt mindre merittert som landslagsspiller, men for tiden opplever også han stor suksess som kaptein for Haslum.

- Det er gøy å ligge der oppe i toppen. Man må være skjerpet hele tiden, ettersom årets eliteserie er veldig jevn. Er du ikke det, møter man hele tiden lag som er gode nok til å slå deg, sier han.

I høst har det bare skjedd én gang. Haslum ligger på 2. plass à poeng med Fyllingen, men har dårligere målforskjell.

Landslagsaktuell
En utrolig sterk prestasjon av et lag som utelukkende består av spillere under 25 år.

- Vi har nok blant de aller yngste mannskapene i eliteserien. Jeg er eldst og er bare 24 år. I tillegg har vi to 23-åringer og mange rundt 20 år.

Haslum-gjengen har også begynt å snuse på landslaget. Foran samlingen med hjemlige spillere i slutten av desember, har Sand Koren fått følge av Haslum-kompisene Nicolay Luckman, Dennis Hermansen, Trond Tjemsland og Henrik Westgaard i troppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Haslum-kapteinen fikk også tilbud om å spille for Norge mot Belgia for et par uker siden.

- Det passet dårlig på grunn av en skade. Men jeg har veldig lyst til å komme med i fremtiden. Det er bare å jobbe målrettet videre, sier vestfoldingen som står med 9 seniorkamper for Norge.

- En god linjespiller
Også Marit Breivik har fått med seg strekspillerens framgang i klubblaget.

- Einar Sand Koren er en god linjespiller. Dessuten er han veldig treningsglad og der tror jeg begge to har felles interesser og koblinger, sier Breivik.

Landslagssjefen har imidlertid fokus strengt rettet mot søndagens kamp mot Portugal. I forkant vil det utveksles lykkønskninger mellom Makedonia og Norge per telefon.

Utfallet legger føringer for parets videre kommunikasjon.

- Det er alltid godt å få noen råd om man har spilt en kongekamp. Dersom det blir en elendig kamp eller man ikke spiller i det hele tatt, er det unødvendig å fokusere på det. Det er så mye annet morsomt å bruke tiden på, sier Riegelhuth.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.