*Nettavisen* Sport.

Mistet god sjanse i sekunddrama

ETT BAK: Christian Berges Norge ligger et lite hakk etter Østerrike i duellen om en plass i VM-sluttspillet. Foto: Claus Fisker (NTB scanpix)

Tomålstap for Norge i den viktige VM-kvaliken.

08.06.14 00:08

ØSTERRIKE - NORGE 28-26:

Håndballgutta har skaffet et brukbart utgangspunkt før den avgjørende omspillskampen i VM-kvalifiseringen.

Det kunne dog vært enda bedre, hvis man hadde unngått å gi bort et billig baklengsmål i kampens siste sekunder.

Norge jaget utligning med under 20 sekunder igjen av spilletiden og tok timeout for å avgjøre hvordan de skulle gå fram i siste angrep.

Det gikk fullstendig feil da Espen Lie Hansen mislyktes med et innspill til linja, og Østerrikes Santos kontret inn 28-26.

- Vi tar et innspill der som vi ikke skulle. To mål er likevel et levelig utgangspunkt, sa den ferske landslagssjefen Christian Berge til TV 2.

- Det som ikke er bra er at vi slutter å løpe i andre omgang, tilføyde trønderen.

Nedtur
Norge har vist friske takter de siste ukene. Under Berge, har laget tidvis imponert med å slå flere av Europas antatt beste nasjoner i treningskamper.

Nå er Norge halvveis i dobbeltoppgjøret mot Østerrike i duellen om en ledig plass til VM i Qatar neste år. Den første kampen ble en liten nedtur.

De norske gutta kom litt skjevt ut i Wien. Hjemmelaget kom tidlig i føringen og ledet med tre mål. Berges unge mannskap hentet seg likevel raskt inn og ledet med ett mål til pause.

Særlig de norske kantspillerne Magnus Jøndal og Kristian Bjørnsen hadde god uttelling på sine sjanser til langt ut i andre omgang.

Angrepsfeil
Men etter hvert sank treffprosenten betydelig for Norges del. Østerrike tok tilbake ledelsen på 22-21. Sterkt spill av keeperveteran Ole Erevik holdt Norge inne i kampen.

Ved 25-25 var de norske gutta à jour igjen, men flere angrepsfeil de siste minuttene ble avgjørende for utfallet. Østerrike brukte det norske slurvet til sin fordel.

Returoppgjøret spilles på Sotra neste lørdag.

Østerrike er en nasjon Norge har hatt et godt tak på, historisk sett. Håndballforbundets statistikk viser at Norge sto med 21 seirer på 31 kamper før lørdagens møte. Østerrike tok sin niende seier i kamp 32 lørdag kveld.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag