RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mørk kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller


VERDENS BESTE. Nora Mørk er kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller av Handball-Planet.
VERDENS BESTE. Nora Mørk er kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller av Handball-Planet. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Gikk til topps i prestisjetung kåring.

Nora Mørk er kåret til verdens beste kvinnelige håndballspiller av nettstedet Handball-Planet, melder TV 2 torsdag kveld.

I juryen satt 16 håndballeksperter fra 13 forskjellige nasjoner. I tillegg har den norske stjernen blitt stemt frem av fans fra hele verden.

I Løkes fotspor

Mørk følger dermed i fotsporene til strekspilleren Heidi Løke. Hun har vunnet den samme prisen tre ganger tidligere, i 2011, 2013 og 2014.

Mørk er også nominert til prisen «World Handballer of the Year». Det er en pris som deles ut i regi av det internasjonale forbundet (IHF).

Der konkurrerer 26-åringen med blant andre lagvenninne Stine Bredal Oftedal om utmerkelsen. På herresiden er Sander Sagosen nominert.

I 2017 var Mørk med å vinne Champions League med klubblaget Györ, der hun scoret det avgjørende målet i finalen mot Vardar fra Makedonia.

Hun var også sentral da Norge tok sølv under håndball-VM i desember i fjor. Det ble tap mot Frankrike i finalen for de norske jentene.

Kåringen til Handball-Planet er en etterlengtet opptur for Mørk. Tidligere denne uken pådro hun seg nemlig en smell i kneet og korsbåndet røk.

Det skjedde i en Champions League-kamp mot Nyköping.

Mørk blir trolig ute i minst seks måneder på grunn av skaden, men det har blitt spekulert i at EM i desember også står i fare.

Ble operert

Onsdag kom meldingen om at Mørk har vært gjennom en vellykket operasjon for skaden. 26-åringens klubb, ungarske Györ, skrev at man under operasjonen ordnet opp i det fremre korsbåndet som var røket, i tillegg til noen småskader som ble oppdaget underveis.

- Hun kommer til å bli på sykehuset noen dager, men vi vil starte med rehabilitering mens hun er der. Hun er ventet å være helt klar i løpet av seks måneder, sier klubblege Peter Balogh.

Mørk har en tung historikk med kneskader og har vært gjennom flere operasjoner tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere