*Nettavisen* Sport.

Nå får danskene smake Rambo!

Foto: Stian Lysberg Solum

19-årig skuddmaskin kan VM-debutere mot Danmark.

22.01.09 12:24

Etter det forsmedelige tapet mot Serbia onsdag, har Robert Hedin brukt deler av natten til å klekke ut taktikken foran det viktige oppgjøret mot Danmark.

Med seier til danskene, vil de ligge i «pole position» med sine fire poeng inn i mellomspillet. Tilsvarende vil Norge ende opp med smultring i protokollen med tap mot danskene.

Hédin svar på floken er overraskende, 19 år gammel og bærer det knallharde navnet Christoffer Rambo.

Tok cupfinalen med storm
Runar-spilleren var ukjent for de fleste, før han banket inn syv scoringer mot Elverum i cupfinalen. Hédin kalte ham kjapt «det største talentet jeg har sett på herresiden i Norge».

Etter en opptreden for rekruttlaget mot Norge-A, måtte vestfoldingen ta seg fri fra skolen for å representere Norge i VM. En uoffisiell kamp mot Ungarn rett før mesterskapet, er hittil det nærmeste Rambo har kommet en debut for Norge.

Nå skjer det trolig mot de regjerende EM-mesterne fra Danmark. Et enormt sprang for hvem som helst, men kanskje ikke for Christoffer Rambo selv?

- Det blir spennende å se. Han er ikke en hvilken som helst type. Han er ikke som deg eller meg, sier Runar-trener Vidar Gjesdal til Nettavisen.

Gjesdal er en del av analyseteamet til Robert Hédin i Kroatia. Således var han dypt nedi den danske materien da Nettavisen tok kontakt.

- Jeg vil tro at dette er et trekk for å overraske danskene. En spiller de ikke kjenner til og ikke er forberedt på å møte. Jeg tror ikke vi skal forvente så mye av Christoffer, annet enn at han kanskje kan komme inn og banke inn noen «enkle» mål, sier Gjesdal.

Forstår ikke Hédins valg
Nærbø-trener Henrik Mærsk holder hjemlandet sitt (Danmark) som favoritter torsdag kveld. Han er forundret over at Rambo er troppens 16. mann til nettopp denne kampen.

- Det er overraskende sett i lys av at han ikke spilte verken mot Saudi-Arabia eller Brasil. Jeg tror det må være fordi Robert ønsket å drille forsvaret sammen under disse kampene, sier Mærsk til Nettavisen.

- Hva kan Rambo utrette mot Danmark?

- Jeg vet ikke. Det er mye press å legge på en ung mann, dersom han skal få spille. Det er ikke lett å bære det, men det må vel sees i lys av det som gikk galt under kampen i går.

Løser han Norges problem?
Rambo herjer nemlig i «problemposisjonen» høyreback for sitt Runar i eliteserien. Som keivhendt skytter kan han løse et av de største problemene til Hédin hittil i mesterskapet. Forsvarskjempen Erlend Mamelund har tidvis vikariert i rollen, men ble den store syndebukken da han kastet bort ballen mot serberne i går.

Ikke det at Rambo skal inn å løse slike problemer, for heller ikke han er rå nok i forsvar - samtidig har han en skuddarm få andre kan vise fram i norsk håndball.

- Han har høyde og en lang arm. Skuddet hans er veldig bra, det er det vel ingen tvil om.

- Men ingen forsvarskjempe?

- Christoffer er fortsatt ung og ikke sterk nok. Men jeg er ikke i tvil om at han blir en god forsvarsspiller til slutt, mener Gjesdal.

Degnbol: - Overraskende
Runar-keeper Jonas Degnbol vet alt om 19-åringens harde skudd. Den danske cupfinalehelten er som Mærsk usikker på hvordan dette valget slår ut mot Danmark.

- Det er litt vanskelig å si. Det er en tøff kamp å debutere i. Heldigvis er Christoffer en stor spiller som ikke er redd for å skyte.

- Hvor godt er skuddet hans?

- Han skyter hardt, men jeg kjenner ham jo godt fra treninger. Han har fortsatt mye å gå på skuddteknisk, men også det blir bedre og bedre, sier Degnbol.

Om det nok til å overliste den eminente Kasper Hvidt er en annen sak. Det får vi (kanskje) svaret på allerede i kveld.

PS! Hvem som står over for det norske laget blir ikke klart før etter formiddagsøkten torsdag. Alexander Buchmann sliter med en vond akilles. Trønderen tok en kortisonsprøyte for å døyve smertene etter oppgjøret mot Serbia.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.