RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nora om søsteren: - Hun hadde fortjent å være her


HÅP: Nora Mørk drømer om å spille mesterskap med tvillingsøsteren, Thea Mørk.
HÅP: Nora Mørk drømer om å spille mesterskap med tvillingsøsteren, Thea Mørk. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Har ikke gitt om drømmen om å spille mesterskap med tvillingen.

En snau måned før håndball-VM i Danmark gikk det galt for Thea Mørk, tvillingsøsteren til en av Norges største stjerner, Nora Mørk.

I en Champions League-kamp mot Krim fikk Thea Mørk en smell og slo skulderen ut av ledd. Hun ble sendt til sykehus i ambulanse.

Bare én dag i forveien hadde TV 2-ekspert Randi Gustad lansert Larvik-profilen som en spiller hun mente burde få sjansen i VM-troppen.

På grunn av skade gikk imidlertid den drømmen i knas. Dermed må vi fortsatt vente før vi får se begge søstrene Mørk sammen for Norge i et mesterskap. Thea Mørk har fortsatt til gode å bli tatt ut i en tropp.

Nettavisen tok en prat med tvillingsøster Nora om dette da VM-troppen ble klar i forkant av mesterskapet. Hun trist på søsterens vegne.

Følg VM-kampen mellom Norge og Kasakhstan på TV 2 og TV 2 Zebra fra 20.25 tirsdag kveld.
Les:
TV 2-ekspert hoppet i sjøen etter VM-veddemål

- Det var tungt
Nora mente at Thea hadde fortjent en plass i VM-troppen.

- Det var tungt, selvfølgelig. Hun var en av de spillerne som var aller nærmest en plass i troppen. Jeg ville hatt henne med. Ikke bare fordi hun er søsteren min, men fordi jeg ser henne på trening hver dag og vet at hun er på gang, sier Mørk til Nettavisen om tvillingsøsteren.

- Det er bare et spørsmål om tid før vi begge er på landslaget. Det vet jeg kommer til å skje og hun hadde fortjent å være med til VM.

I 2016 skal håndballjentene spille både OL i brasilianske Rio og EM i Sverige. Dermed er det nye sjanser for Thea Mørk til å komme med.

- Absolutt. Det er en lang samling allerede i mars og jeg håper hun får muligheten til å vise seg fram der. Thea har det som skal til for å bli Norges beste venstrekant, mener den norske håndballstjernen.

- Trist når det skjer
Trener Thorir Hergeirsson sa til Nettavisen under presentasjonen av årets VM-tropp at det er trist med skader, men at det er en del av «gamet».

IKKE MED TIL VM: Thea Mørk.

- Det er alltid trist når det kommer skader, uansett hvem det er. Det er kjedelig når det skjer, men håndball er en tøff idrett. Det forekommer en del skader og det er en del av gamet. Vi prøver selvsagt å forhindre det.

- Det er aldri kjekt når det skjer, uansett om det er en norsk spiller eller en spiller fra en annen nasjon, sier landslagssjefen.

Slet med ankelen
Nora Mørk vet selv svært godt hvordan det er å gå skadet og miste et mesterskap på grunn av dette. 24-åringen var ute i over to år på grunn av problemer med knærne og gikk blant annet glipp av VM i 2011, OL i 2012 og EM i 2012. Mesterskap der Norge vant to gull og et sølv.

I forkant av mesterskapet i Danmark pådro Nora seg en ny skade, under spill med Larvik, men til tross for dramatiske TV-bilder da skaden i ankelen inntraff, rakk hun heldigvis Danmark-VM med god margin.

- Jeg merket at det var mer enn et vanlig overtråkk. Det knaset i ankelen og den gikk mer framover enn ved et vanlig overtråkk, sier hun om skaden som inntraff under en kamp mot Vipers i slutten av oktober.

- Hva gikk gjennom hodet ditt da?

- Jeg var irritert, fordi jeg fikk en spiller over foten. Hadde det vært opp til meg, hadde jeg jo ikke tråkket over der. Jeg var egentlig mest bekymret for den kampen vi skulle spille kommende helg, akkurat der og da.

Dramatiske bilder på TV 2 viste Mørk som ble båret ut av hallen og inn i en bil. Rundt henne sto en oppgitt Thea og viftet bort kameraene.

- TV-folka ville ha hver eneste lille bit av det, sier Nora.

- Hjertet i halsen
Norge-stjernen var imidlertid raskt tilbake på banen igjen, og i motsetning til tvillingsøsteren, så rakk hun Danmark-VM greit.

Nora Mørk er en av de som har storspilt for Norge, både under oppkjøringen i Møbelringen Cup og i VM så langt.

Landslagssjef Hergeirsson sier han fikk hjertet litt ekstra langt opp i halsen da han så at Nora hadde skadet seg i NM-kampen i oktober.

- Ja, man får som regel det, spesielt når det skjer så tett inn mot et mesterskap eller når lag skal spille viktige kamper, sier han.

Tirsdag skal Hergeirsson, Nora Mørk og de andre jentene møte Kasakhstan og kanskje scorer Nora et mål eller to for søsteren hun så gjerne skulle hatt med seg under kampene i Frederikshavn?

P.S. Under VM har det blitt kjent at Nora Mørk neste sesong bytter klubb fra Larvik til storklubben Györ i Ungarn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere