RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Noras advarsel: - De er ordentlig svære jenter


STORSPILTE: Nora Mørk ble Norges toppscorer mot Spania.
STORSPILTE: Nora Mørk ble Norges toppscorer mot Spania. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norge møter Tyskland i VMs åttedelsfinale.

NORGE - SPANIA 29-26:

Norge trøblet mot Russland, virket uinspirerte mot Puerto Rico og Kasakhstan, og holdt på å rote seg vekk på slutten mot Romania. VM-starten har ikke vært perfekt for håndballjentene.

Men det trenger den heller ikke å være, så lenge klampen trås i bunn når det gjelder som mest. Fredag møtte jentene fjorårets EM-finalist Spania og viste at gullformen er i anmarsj.

- Oppvisning
Spesielt første omgangen var meget bra av Thorir Hergeirssons jenter og Norge scoret hele 18 mål på et solid spansk lag i løpet av den første halvtimen i Frederikshavn.

- Det er en oppvisning i forrykende angrepshåndball, skrøt TV 2s Randi Gustad i pausen og var ikke mindre fornøyd ved kampslutt:

- Dette var skikkelig takter, som vi husker fra EM-finalen i fjor. Det er lovende og et fyrverkeri av et angrepsspill, spesielt i første omgang

Det endte til slutt med en solid seier over laget som måtte slås for at Norge skulle ta andreplassen i gruppe D, bak Russland. 

- Det er godt å få en slik kamp før åttedelsfinalen. Vi åpner bra, som i en del kamper, men andre omgang blir litt mer ujevn. Vi må forlenge de gode periodene. Angrepet flyter bra, men det blir litt rot i andre omgang, men det er helt greit, sa landslagssjef Thorir Hergerisson til TV 2

- Svære jenter
Det betyr at Norge møter Tyskland i åttedelsfinale mandag.

Tyskerne kvalifiserte seg ikke til mesterskapet, men kom med på grunn av et såkalt «wild card». I gruppe C har laget likevel imponert stort og snek seg foran Sør-Korea på tabellen, etter seier over Kongo fredag.

Heltente norske jenter burde imidlertid bli for tøff motstand for tyskerne. 

- Jeg tenker at Tyskland har en del flere centimeter i laget enn oss. Det er noen ordentlig svære jenter vi skal møte. Jeg så de knuste Sør-Korea, men vi skal komme med farten vår og gjøre det vanskelig for dem, sa Nora Mørk til TV 2 etter kampen om den neste motstanderen

Fredag var det Amanda Kurtovic, Nora Mørk, Mari Molid  og Linn Sulland som var noen av de mest sentrale spillerne for Norge.

Nora Mørk har storspilt hele turneringen og det er tydelig at Larvik-stjernen, som bytter til ungarske Györ neste sesong, er den som skal gå i bresjen for at det skal ende med norsk gull i Danmark.

Mørk ble norsk toppscorer med sju fulltreffere. Amanda Kurtovic og Linn Sulland endte opp med fire scoringer hver i denne kampen.

- En fest
Første omgang åpnet jevnt og lagene fulgte hverandre tett det første kvarteret. På stillingen 7-6 til Spania, sa imidlertid de norske jentene takk for følget og parkerte spanjolene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

JUBEL: De norske jentene spilte en god kamp mot Spania.


En herlig periode med norsk håndball fulgte og før vi visste ordet av det, så var Norge foran med 16-9. Nora Mørk, Amanda Kurtovic og Heidi Løke var blant de som fant nettet i denne perioden.

Mot slutten av omgangen fikk Spania ristet av seg nervene noe, igjen, og spiste litt inn på den norske ledelsen inn mot pause, men da lagene gikk til hvilen var Norge likevel foran med seks mål, 18-12.

- Dette var strålende. Det er høyt tempo og jentene slipper ballen perfekt. Bakspillerne er også konstant farlig på mål. Det er en fest å se på, oppsummerte Gro Hammerseng i TV 2-studio.

Spikeren i kista
Spania ga ikke opp i andre omgang og ga Norge tidvis kamp, men den norske ledelsen fra første omgang var nesten umulig å rote bort.

Rotet fra sluttminuttene i forrige kamp, var lagt helt bort.

En god Nerera Pena sørget imidlertid nesten egenhendig for at Norge etter 45 spilte minutter bare var fire mål foran på 23-19.

Nærmere kom likevel aldri laget fra Spania.

Mål av Camilla Herrem, forsvarsgeneral Mari Molid og en ustoppelig Nora Mørk sørget for å spikre inn den siste rustne spikeren i kista til motstanderen.

Med ti minutter igjen var Norge fem mål foran og denne ledelsen ga de aldri slipp på.

Kampen endte til slutt 29-26. I sluttminuttene fikk Heidi Løke rødt kort, uten at det spiller noen stor rolle, siden en spiller slipper å stå over neste kamp ved utvisning i håndball.

Slik spilles åttedelsfinalene:
* Montenegro – Angola
* Ungarn – Polen
* Danmark – Sverige
* Serbia – Nederland
* Brasil – Romania
* Frankrike – Spania
* Tyskland – Norge
* Sør-Korea – Rusland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere