Nordstrand må spare penger

Kværner-sjefen og finanskjendis Jan Petter Sissener er medeiere i Nordstrand, som nå må spare penger.

15.09.05 12:27

I fjor gikk Nordstrand 351.308 kroner i underskudd, og måtte ta av egenkapitalen, som nå er på vel 220.000, for å dekke minusen. Klubben omsatte for 5,3 millioner, og nå legger de opp til inntektsfall og kostnadskutt.

- Jeg sitter akkurat og ser på det nå. Vi regner med å gå noenlunde i null i år, og at inntektene reduseres med kanskje en halv million. Det skyldes mest at vi ikke spiller i Mesterligaen denne sesongen. I tillegg har vi allerede kuttet nesten en million i spillerlønninger, sier daglig leder Mette Dalbakk Blomqvist til TV 2 Nettavisen.

Vålerenga-investor med
I fjor brukte Nordstrand 3,8 millioner i lønns- og personalkostnader.

Vålerenga-medeier Hans Petter Lundteppen er hovedinvestor med 36 prosent som privatperson og 18 prosent gjennom selskapet sitt, Hurtigruta Bilglass AS. Kværner-sjef og tidligere håndballspiller, Inge K. Hansen, eier 18 prosent, og det gjør også Jan Petter Sissener. Nordstrand Idrettsforening eier selv de resterende 10 prosentene av Nordstrand Håndball 2000.

- Vi spytter inn om det trengs, og håper at Nordstrand er med blant de fire-fem beste denne sesongen. Vi har mange unge, egne spillere det blir spennede å følge, sier Lundteppen.

Larvik dobbelt så store
Larvik fikk i fjor inn nesten 6,7 millioner bare fra sponsorene, og omsatte for over dobbelt så mye som Nordstrand.

- De er blitt suverene. Vi prøvde å henge med noen år, men klarte det ikke. Nordstrand trenger flere som kan dra lasset i tillegg til oss som investerer i klubben, medgir Hans Petter Lundteppen.

Daglig leder Mette Dalbakk Blomqvist maner til tålmodighet.

- Vi vil henge med og komme til sluttspillet, men kommer nok ikke helt i toppen. Vi har mange spennende juniorer, men det vil nok ta et par år å komme opp blant de beste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.