RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordstrand må spare penger

Sist oppdatert:
Kværner-sjefen og finanskjendis Jan Petter Sissener er medeiere i Nordstrand, som nå må spare penger.

I fjor gikk Nordstrand 351.308 kroner i underskudd, og måtte ta av egenkapitalen, som nå er på vel 220.000, for å dekke minusen. Klubben omsatte for 5,3 millioner, og nå legger de opp til inntektsfall og kostnadskutt.

- Jeg sitter akkurat og ser på det nå. Vi regner med å gå noenlunde i null i år, og at inntektene reduseres med kanskje en halv million. Det skyldes mest at vi ikke spiller i Mesterligaen denne sesongen. I tillegg har vi allerede kuttet nesten en million i spillerlønninger, sier daglig leder Mette Dalbakk Blomqvist til TV 2 Nettavisen.

Vålerenga-investor med
I fjor brukte Nordstrand 3,8 millioner i lønns- og personalkostnader.

Vålerenga-medeier Hans Petter Lundteppen er hovedinvestor med 36 prosent som privatperson og 18 prosent gjennom selskapet sitt, Hurtigruta Bilglass AS. Kværner-sjef og tidligere håndballspiller, Inge K. Hansen, eier 18 prosent, og det gjør også Jan Petter Sissener. Nordstrand Idrettsforening eier selv de resterende 10 prosentene av Nordstrand Håndball 2000.

- Vi spytter inn om det trengs, og håper at Nordstrand er med blant de fire-fem beste denne sesongen. Vi har mange unge, egne spillere det blir spennede å følge, sier Lundteppen.

Larvik dobbelt så store
Larvik fikk i fjor inn nesten 6,7 millioner bare fra sponsorene, og omsatte for over dobbelt så mye som Nordstrand.

- De er blitt suverene. Vi prøvde å henge med noen år, men klarte det ikke. Nordstrand trenger flere som kan dra lasset i tillegg til oss som investerer i klubben, medgir Hans Petter Lundteppen.

Daglig leder Mette Dalbakk Blomqvist maner til tålmodighet.

- Vi vil henge med og komme til sluttspillet, men kommer nok ikke helt i toppen. Vi har mange spennende juniorer, men det vil nok ta et par år å komme opp blant de beste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere