*Nettavisen* Sport.

Nordstrand skaffet pusterom

Foto: ØRN BORGEN (SCANPIX)

Vant overraskende over Gjerpen.

03.03.08 06:53

I søndagens 18. runde av damenes eliteserie i håndball tok Nordstrand en viktig 30-27 seier over Gjerpen hjemme i Nordstrandhallen. Seieren gir laget et lite pusterom fra nedrykksstreken når det gjenstår fire runder.

- Det var en utrolig viktig seier for oss, sier Randi Gustad, sportslig leder i Nordstrand til Nettavisen.

Hun var til stede på kampen og er lettet over resultatet, som nå tar bort noe av nedrykksspøkelset de har hatt hengende over seg.

- Med tanke på vår storsatsing til neste sesong, så vil det være pinlig om vi rykker ned, sier Gustad.

Avgjørende kamper
Laget står nå med 12 poeng og kjemper mot Gjøvik og Vardal, Tertnes og Bækkelaget om å unngå nedrykk fra øverste nivå. Tertnes ligger på kvalikplass med 9, mens Bækkelaget er under streken med sine 8 poeng.

- Vi er heldigvis ferdig med alle topplagene, det er ikke de andre, så vi kan med litt hell kanskje nå et sluttspill også, forklarer Gustad om de gjenværende kampene.

Nordstrand og Tertnes møter hverandre både hjemme og borte, ettersom de har en hengekamp til gode på de andre lagene. De oppgjørene vil være svært avgjørende å vinne for begge lag.

Veterantaktikk
- Jeg vet at det taktiske spillet er i gang fra lagene rundt oss, og hvis man ser på prognoser om mulige utfall av de siste kampene er det liten tvil om det blir en meget spennende avslutning, mener Gustad.

På Nordstrands taktiske side hentet klubben inn tre veteraner like for overgangsvinduet stengte 1. februar. Deriblant Susann Goksør Bjerkrheim, som nå trener for å komme seg i matchform.

- Veteranene vil også være viktig med tanke på rutinen og ikke minst rådgivning til de yngre spillerne våre, forteller Gustad.

Uendret i toppen
I den andre enden av tabellen vant både Larvik, Byåsen, Stabæk og Storhamar med komfortable sifre og situasjonen forblir uendret i toppen.

Fire runder før slutt er Larvik fortsatt ubeseiret og har kun avgitt poeng i en kamp i år. Byåsen har kun tapt en kamp, men ble fratatt fire poeng av forbundet før sesongen slik at de ligger fem poeng bak serielederen.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.