*Nettavisen* Sport.

Norge gikk på trynet

Foto: Henrik Bagge/Scanpix

Fra storspill til fullstendig kollaps for håndballjentene.

21.09.11 20:12

NORGE - FRANKRIKE 27-34:

Det norske damelandslaget i håndball imponerte da Tyskland ble slått med 25-13 tirsdag. Et lag uten profiler som Gro Hammerseng og Tonje Larsen vist styrke.

World Cup-turneringen i Danmark blir sett på som en viktig oppkjøring til VM i Brasil i desember. Norge hat ikke gått til topps i et verdensmesterskap siden 1999.

- Var bedre enn oss
Onsdag klarte imidlertid ikke det norske laget å følge opp den gode åpningskampen. Mot Frankrike ble det tap. Et klart tap. 34-27 ble sluttresultatet.

- Vi tapte for et bedre lag i dag, det er det ingen tvil om. De var bedre enn oss. Når vi scorer 27 mål er det normalt godt nok til å vinne, så lenge forsvarsspillet og keeperspillet er normalt bra, men ingen av delene var på plass i dag, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

- Men jeg liker at vi fortsetter å jobbe og ikke gir oss. Det er positivt, sier islendingen.

Linn Kristin Riegelhuth Koren ble norsk toppscorer med syv fulltreffere.

Seks mål bak
Norge kom under innledningsvis i oppgjøret, men da Katrine Lunde Haraldsen kom inn i målet for Kari Aalvik Grimsbø, begynte det å løsne litt.

Forsvarsspillet var imidlertid under pari og de norske jentene presterte langt dårligere bakover enn i åpningskampen mot Tyskland tirsdag.

Mot tyskerne ble det kun 13 baklengs i løpet av 60 minutter, men mot de franske jentene slapp Thorir Hergeirssons jenter inn 20 mål i første omgang.

Norge fikk juling da laget møtte Frankrike i juli og uten Kristine Lunde-Borgersen, Linn Jørum Sulland og Tonje Nøstvold på banen ble det på ny tungt.

Da lagene gikk i garderoben for en pust i bakken ledet jentene fra Frankrike med seks mål, 20-14.

Fra vondt til verre
Andre omgang åpnet heller ikke bra og etter seks og et halvt minutt var det norske laget ti mål bak motstanderen.

Jentene gjorde flere unødvendige feil framover på banen, samtidig som franskmennene var både gode og effektive i sitt angrepsspill.

- Dette er rett og slett katastrofesifre, sa TV 2s ekspertkommentator Bent Svele, da Frankrike gikk opp 25-15 kort tid etter sidebytte.

Landslagssjef Hergeirsson var heller ikke spesielt fornøyd med det som ble prestert i andre omgang og etterlyste mer energi fra spillerne i en time out.

- Nå spør jeg mer. Hvor mye er det igjen i denne gjengen her nå. Slikt spill som dette hører ikke hjemme fra et norsk håndballag, sa islendingen.

Talen til sjefen hjalp kanskje litt, men ikke mye. Da sluttsignalet lød i Århus sto det 34-27 på lystavla og det var Frankrike som kunne juble for seier.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.