*Nettavisen* Sport.

Norge hevet seg i forsvar

Foto: Morten Holm/Scanpix

Norge slapp inn 31 mål mot Ungarn på fredag og måtte skjerpe seg bakover mot Nederland lørdag. Til tross for svak motstand, så kunne landslagssjef Gunnar Pettersen se fremgang.

01.11.03 21:43

NORGE - NEDERLAND 34-20: De norske håndballguttene fikk ikke forsvarsspillet til å fungere mot Ungarn på fredag, men mot Nederland var det tett bakover.

- Vi hadde en del oppgaver i forsvar som vi etterhvert løste bra, sier landslagstrener Gunnar Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Norge åpnet svakt mot et nederlandsk lag som kom rett fra stortap 12-35 for Danmark. Nederlenderne sjokkerte publikum i Elverumshallen med å ta ledelsen 10-9. Da tok de norske guttene seg i nakken og scoret åtte ganger på rad. Etter det var det bare Norge det dreiet seg om.

- Dette var god trening på å holde konsentrasjonen oppe, så sånn sett var fin trening foran kampene mot Færøyene, sier Pettersen. Norge møter Færøyene i VM-kvalifisering i januar.

Norge lekte seg til 34-20 og Håvard Tvedten og André Marius Jørgensen delte toppscorertittelen med sju mål hver.

Mangler fem mot Danmark

Søndag møter Norge påny Danmark. Torsdag leverte laget kanskje sin beste landskamp noensinne da danskene ble slått 35-28 på bortebane. I returmøtet i Skedsmohallen mangler Pettersen et par sentrale ansikter.

- Fem av de som var med på torsdag er borte i morgen. I forsvar er det bare Jan Thomas Lauritzen som er igjen, forklarer Pettersen.

Glenn Solberg, Frode Hagen, Frank Løke, Preben Vildalen og Johnny Jensen drar alle hjem til klubbene sine før søndagens kamp.

- Spesielt Løke har vært enorm, sier Pettersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag