*Nettavisen* Sport.

Norge klare for EM

Norge er klare for EM i Sveits 2006, etter uavgjort i Bosnia.

19.06.05 21:22

BOSNIA-NORGE 27-27: Norge gikk lett videre til EM i Sveits, etter å ha holdt Bosnia til uavgjort i Sarajevo. Norge ledet mesteparten av kampen, og EM-plassen var aldri truet. Fra første oppgjør i Drammen hadde Norge en 13-måls ledelse.

13 mål
Rune Skjærvold satte inn det siste målet på 7-meter kast i kampens siste sekund. Siden Norge vant 36-23 i den første kampen i Drammenshallen forrige helg, ble det totalt 63-50.

Landslagstrener Gunnar Pettersen brukte spesielt andre omgang til å eksperimentere mye, men det er en planlagt prosess hvor mange spillere skulle få godt med spilletid. De fikk god erfaring i en vanskelig bortekamp.

- EM-sluttspill er målet, så det er klart vi er lettet, sa Gunnar Pettersen til TV 2 etter kampen. Før kampen prøvde treneren å få spillerne til å glemme 13-målsledelsen fra den første kampen i Norge.

- Det var teoretiske muligheter for å rote det bort, men da måtte vi spilt dårlig, sa Pettersen.

Lettet og glad
Steinar Ege spilte en sterk kamp, og reddet totalt 21 baller på 48 skudd.

- Jeg er lettet og glad, sa keeperen til TV 2.

- Vi kan gjøre en god figur, men om vi gjør det like godt resultatmessig som i Tunisia er vanskelig å si, fortsatte Ege.

Landslagstreneren har ikke rukket å tenke på sluttspillet i Sveits.

- Nei, det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt, sa Pettersen.

Omlag 1000 mennesker fant veien til hallen, som tar 11.000 tilskuere.

Målscorere for Norge: Rune Skjærvold 6, Kristian Kjelling 5, Håvard Tvedten 3, Johnny Jensen 3, Andre Jørgensen 2, Børge Lund 2, Bjarte Myrhol 2, Alexander Buchmann 1. Øvrige spillere: Ole Erevik, Kenneth Klev og Geir Jomaas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.