RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge knuste Danmark

Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX
Sist oppdatert:
Norge hadde full kontroll under stort sett hele kampen mot Danmark.

Danmark - Norge 22-26: Etter å ha hatt full kontroll mye av kampen, slapp Norge på sedvanlig vis sine motstandere inn i kampen mot slutten. Likevel styrte de norske håndball-jentene inn en firemålsseier i firenasjonersturneringen i Frankrike, mye takket være Katrine Lunde. Etter at danskene hadde spist opp Norges forsprang åtte minutter før slutt, kom Lunde inn og gikk i spissen for en knallavslutning av Norge.

– Vi viser at vi tåler å bli stressa og får ekstra press på oss. I sluttminuttene gjorde vi en knallgod jobb, sa trener Marit Breivik til Oppland Arbeiderblad etter kampen.

Begge lag tegnet seg for en rekke tekniske feil i løpet av kampen. Men 19 tekniske feil etter 45 minutter bekymrer ikke Breivik nevneverdig, til tross for at EM bare er en måned unna.

- Jeg mener mange av feilene kan skrives på kontoen for ivrige framoverspill. Men vi må ta det på alvor. Flere av spillerne som i utgangspunktet bør være rutinerte nok og ha is i magen gjorde flere feil enn normalt, kommenterte hun.

Kaptein Gro Hammerseng skulle i utgangspunktet hvilt mot Danmark grunnet knetrøbbel, men startet likevel på benken - sammen med Katja Nyberg og Kristine Lunde.

- Det kjennes veldig bra ut. Jeg har tidligere hatt tendenser til å bli litt stiv i muskulaturen rundet kneet, men det har jeg ikke kjent noe til her, forklarte Hammerseng.

Frankrike tapte med tre mål for Tyskland lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere