*Nettavisen* Sport.

Norge med Rambo-seier

Foto: Reuters/Scanpix

Unggutta knuste Tyskland. Med god hjelp fra veteranene.

25.01.11 20:36

NORGE - TYSKLAND 35-25:

Christoffer Rambo ble kåret til banens beste etter timålsseieren over verdensmesteren fra 2007, Tyskland.

En stor kontrast til resten av mesterskapet. Unggutten har stort sett varmet benken for veteranene, og ikke vært heldig på skuddforsøkene de gangene han faktisk har prydet parketten. Da et par skudd endelig traff nettet mot Spania, var det en annen 21-åring som kom i fokus, nemlig Espen Lie Hansen.

Men mot Tyskland var det lysluggen fra Sandefjord alle jublet for. Sju ganger banket Rambo inn ballen, og han levde endelig opp til navnet sitt.

Unggutta banket inn 14 mål
Rambo-filmene er gjengangere i videospillere over hele verden. De fleste har blitt kjent med historien om krigshelten med en forkjærlighet for våpen og en ufattelig iver etter å bruke disse.

Nå er Christoffer Rambo i ferd med å bli en gjenganger på det norske landslaget. Mot Tyskland brukte høyrebacken sitt farligste våpen, venstreslegga, og knuste stornasjonen med sju fulltreffere.

- Det gikk over all forventning. Det er veldig morsomt når det jeg prøver på går inn, sa Rambo til TV 2 etter kampen.

Valladolid-spilleren fikk dermed endelig et ordentlig gjennombrudd i et mesterskap, etter å ha deltatt i både EM og VM tidligere.

Sammen med spillere som Lie Hansen og Sondre Paulsen er han framtiden vi må belage oss på i norsk herrehåndball.

Da er det betryggende at disse tre satte inn 14 av Norges mål. Superveteran Steinar Ege hyllet sine unge lagkamerater etter storseieren.

- De unge gutta beviser her at de kan bidra, helt klart, hevdet Ege, og fikk støtte fra Håvard Tvedten.

- Fremtiden ser lys ut, det ser vi i dag, konkluderte den rutinerte vingen.

Paulsen fikk sin mesterskapsdebut etter å ha blitt satt inn i troppen for en syk Lars Erik Bjørnsen. I sin 12. landslagskamp banket Arendal-spilleren inn fire mål fra kantposisjonen.

Fantastisk kamp av Ege
Men veteranene markerte seg, de også. Den mest rutinerte av dem alle, Ege, snekret sammen en vegg i den norske målet. Samtidig ble Tvedten norsk toppscorer med åtte mål, tett etterfulgt av Bjarte Myrhols sju.

- Vi spiller en fantastisk håndballkamp. Vi maler på og spiller fantastisk i 60 minutter. Ege står bra, forsvaret er fantastisk og vi får til kontringer. Tyskland byttet inn alt de hadde, men fikk det rett og slett ikke til mot oss, sa en glad Tvedten.

- En av de deiligste håndballkampene jeg har vært med på, stemte Myrhol i.

- Seieren føles fantastisk. Vi viste en vinnervilje og glød som ikke tyskerne var i nærheten av. I dag traff vi på absolutt alt.

Skal kjempe for niendeplass
Norge ledet hele kampen og det nærmeste tyskerne kom var 8-8. Til pause sto det 17-13, og det var det siste Tvedten og co. så til tyskerne. I andreomgangen var det kun ett lag på banen. Norge herjet inn 35-25-seier, etter å ha vist fram en bredde vi har savnet hele mesterskapet. Forsvaret satt, kontringene endte faktisk i mål, og det kom scoringer fra alle posisjoner på banen.

- Fantastisk, var konklusjonen til Robert Hedin.

- Vi er mer på hugget enn tyskerne. Gutta viser en fantastisk innsats. Jeg kan nevne alle sammen, sa en fornøyd landslagstrener.

Men fadesene tidligere i mesterskapet henger nok i.

- Vi må spille sånn her for å gå til semifinale. De to poengene vi tapte mot Ungarn (og som kunne ha sørget for semifinaleplass, journ.anm.) henger nok i lenge.

Nå skal Norge isteden kjempe for en litt mindre prestisjetung niendeplass. Men Hedin har ikke mistet fokus.

- Vi vil ha den niendeplassen.

Nettavisen fulgte kampen LIVE. Les referatet her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.