*Nettavisen* Sport.

Norge mistet favorittstempelet

Norge var soleklar favoritt til å få håndball EM i 2010 for kvinner. Men Danmark har levert en søknad etter at fristen gikk ut.

04.06.05 11:37

20. mai offentligjorde det europeiske håndballforbundet hvilke land som var søkere til å arrangere EM for kvinner i 2010.

TV 2 Nettavisen skrev at Norge var stor favoritt til arrangementet i konkurranse med Island og Ungarn. Men på hjemmesiden til det europeiske håndballforbundet offentliggjøres at Danmark også er en kandidat til arrangementet.

Når og hvordan Danmark har kommet inn på listen, da de ikke var da påmeldingsfristen gikk ut 19.mai kan man bare spekulere i, men uansett har plutserlig Danmark overtatt favorittstemplet.

Det hele avgjøres på EHFs kongress 5. og 6.mai 2006. Skulle Norge tape på målstreken er håndballforbundet klar til å søke på nytt i 2012.

Danmark pekes ut som favoritt blant annet fordi Norge har Herre-EM i 2008, og dermed ville det se litt rart ut om Norge ble tildelt to mesterskap rett etter hverandre. Island har aldri klart å kvalifisere seg til et mesterskap på damesiden, mens Ungarn arrangerte EM i desember i fjor.

På herresiden i 2010 står kampen mellom åtte arrangørland. Tyskland, Ungarn, Hellas, Danmark, Kroatia, Makedonia, Østerrike og Island har alle søkt om å få mesterskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.