RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BRA DAG: Espen Lie Hansen ble norsk toppscorer da Slovenia ble slått søndag.
BRA DAG: Espen Lie Hansen ble norsk toppscorer da Slovenia ble slått søndag. Foto: Bo Amstrup (Afp / NTB scanpix)

Norge og den nye treneren vant igjen

Sist oppdatert:
Christian Berge har hatt en sterk innledning som norsk landslagssjef.

NORGE - SLOVENIA 30-28:

Christian Berge har fått en god start som landslagssjef i håndball. Søndag ble Slovenia beseiret 30-28 i Golden League-turneringen.

Den slovenske skalpen henger ikke like høyt som Danmarks, som ble plukket fredag, men to seirer på tre kamper er høyst godkjent. Bare i den første kampen mot Frankrike kom de norske til kort.

Med dansk seier over Frankrike i Ulrik Wilbeks avskjedskamp ville Norge vunnet turneringen, men danskene greide ikke å gi treneren avskjedsgaven han ønsket. Med fransk 28-26-seier ble det i stedet norsk 2.-plass i turneringen.

- Vi slet i store deler av kampen, men vi fikk opp tempoet utover i annen omgang, og da spilte vi bedre. Da fikk vi også de enkle målene, og det var godt å ta dem til slutt, sa Berge til TV 2 Sportskanalen.

Peptalk
Norge startet best, men Slovenia kom à jour og ledet med ett mål ved pause.

Berge brukte mange spillere i løpet av første omgang. Det gikk ut over samspillet, og Magnus Dahl i målet hadde ingen heldig dag.

Slovenia økte til tre måls ledelse i begynnelsen av annen omgang, men etter fem minutter ba Berg om timeout og ga spillerne beskjed om å spille med mer trøkk framover og mer energi i forsvar.

Grepet ga ønsket effekt. Norge tok igjen Slovenias ledelse, og resten av kampen ble en spennende duell om seieren. Til slutt kunne de norske juble for tomålsseier.

Heldig hånd
Berge hadde en heldig hånd med spillerbytter i annen omgang, og han fikk også uttelling da Dahl fikk en ny sjanse i målet mot slutten. Han leverte flere viktige redninger.

Espen Lie Hansen ble norsk toppscorer med åtte mål, mens Børge Lund og Magnus Gullerud var gode i forsvaret. Steffen Berg Løkkebø traff med alle sine fire avslutninger etter at han kom inn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere