*Nettavisen* Sport.

Norge slet lenge mot Nederland

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

- Vi måtte male dem i stykker, sier landslagstrener Thorir Heirgeirsson.

11.12.11 22:11

NORGE - NEDERLAND 34-22:

Søndag var det duket for den første utslagsrunden i årets håndball-VM.

Norge vant sin gruppe og møtte dermed Nederland i åttendedelsfinalen.

De fleste regnet med at det ville bli en lett seier til Norge, men Nederland ga de norske jentene god motstand - i hvert fall i store deler av kampen.

I annenomgang var imidlertid Norge best og seilte ifra mot slutten. Til slutt ble det en komfortabel tolvmålsseier til Norge.

- Vi visste at de hadde hengt godt med i de andre kampen. Nederland er et kommende lag, som vi vil se mye av i framtiden. Vi måtte være rolige og male dem litt i stykker. Det syns jeg vi gjør bra, uttalte landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV2 etter kampen.

- Hadde høye skuldre
Gøril Snorroeggen er enig i at Norge ikke var på sitt beste i førsteomgang.

- Det var den første kampen med «vinn eller forsvinn» og vi hadde litt høye skuldre, sier 26-åringen til TV2.

Heidi Løke, som fylte 29 år på søndag, spilte en meget god kamp, og levde opp til de som sier at om man gir ballen til Løke, så blir det enten mål eller straffe. Hun er meget fornøyd med å være i kvartfinalen.

- Det er helt fantastisk. Det var en god seier, sier Løke, som ikke er helt enig at Norge spilte under pari i førsteomgang.

- Jeg syns vi kjemper godt hele kampen. Det var litt jevnt i starten, men det er det alltid. Jeg syns vi klarer å holde tett bakover og vi kjører etter framover. Da blir det bra, sier Løke til TV2.

Nederland hang med
Norge gjorde flere feil i starten av kampen og klarte ikke å stikke fra nederlenderne. Med seks minutter igjen av førsteomgang, var stillingen 10-10.

De siste minuttene av omgangen, fikk imidlertid Norge et lite forsprang. Til pause var stillingen 15-11 til Norge.

Starten av annenomgang var også jevn, og Norge klarte ikke å få et større forsprang enn fem mål. Men da det gjensto 15 minutter av oppgjøret, viste Norge hvem som var best.

Kreftene til nederlenderne tok slutt og Norge økte jevnt og trutt de siste minuttene.

Til slutt ble det en komfortabel 34-22-seier, og dermer er Norge klare for kvartfinalen. Den spilles på onsdag, og motstanderen blir klar i morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.