*Nettavisen* Sport.

Norge vant straffedrama

Foto: Scanpix

Norge og Russland klarte ikke å avgjøre finalen i Møbelringen Cup i løpet av ordinær tid. Publikum fikk dermed servert et skikkelig straffedrama.

03.12.04 08:18

Det stod 25-25 etter ordinær tid i finalen mellom Norge og Russland i Møbelringen Cup. Norge var i ledelsen gjennom store deler av oppgjøret, men Russland overtok ledelsen like før slutt.

En sen utligning av Gro Hammerseng sikret straffekastkonkurranse. Som Kjersti Beck avgjorde med tre fantastiske redninger.

- Det var helt sinnssykt. En keeeper har alt å vinne. Det er mye enklere for oss, men det er moro likevel. Du må bare være kald og leke arrogant. Hvis du først begynner å redde, blir de andre redde for å skyte, sa en jublende glad Kjersti Beck til TV 2.

Straffekastene burde i utgangspunktet Norge ha unngått. Litt ut i andre omgang ledet Marit Breiviks jenter nemlig med sju mål. Russlands 25-24-mål ett minutt og 20 sekunder før slutt ga bortelaget ledelsen for første gang i kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Karoline Dyhre Breivang sendte Norge i ledelsen 3-1 i straffekonkurransen, og da Byåsen-keeper Beck reddet russernes fjerde straffekast var finalen avgjort. Med Norge som vinnere.

Gøril Snorroeggen og Linn-Kristin Riegelhuth scoret de to første norske målene i straffekastkonkurransen. Gro Hammerseng og Camilla Thorsen ble norske toppscorere i kampen med fem mål hver.

Norge skal ut i en ny firenasjonersturnering neste helg før turen går til Ungarn og EM, som spilles fra 9. til 19. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.