RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk håndballfest i Lyon

Linn Kristin Riegelhuth (t.v.) jubler mens østerrikerne Lina Mikunaite og Marina Budecevic (t.h.) fortviler i VM-kampen mellom Norge og Østerrike i Lyon i Frankrike tirsdag.
Linn Kristin Riegelhuth (t.v.) jubler mens østerrikerne Lina Mikunaite og Marina Budecevic (t.h.) fortviler i VM-kampen mellom Norge og Østerrike i Lyon i Frankrike tirsdag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)
Sist oppdatert:
Norge tok sin tredje VM-seier på rappen da Østerrike ble alt for små for de norske gullhåpene.

På tross av 13-målsseier, varierte Marit Breiviks jenter kraftig i prestasjonene også tirsdag. Kampen endte til slutt 33-20.

- Spillemessig kommer vi mer og mer inn i det, og i dag synes jeg vi hadde en ekstra turbo å rutte med. Nå har vi fire tøffe kamper foran oss, sier Marit Breivik til TV 2 etter kampslutt.

For med sine tre seirer tok Norge seg enkelt til mellomspillet i årets VM-sluttspill. Men fra nå av blir motstanden av en helt annen standard enn det man har sett hittil. Første oppgave kommer førstkommende torsdag - mot Makedonia. Senere venter Russland, Kroatia og Frankrike.

- Herlig å se
Den norske landslagssjefen har bare godord å si om den norske innsatsen så langt.

- Vi har mange raske, farlige spillere - og mange forskjellige målscorere. Og jeg synes det er positivt at vi aldri slår oss helt til ro. I dag var det herlig å se på Gro (Hammerseng), Kari Mette (Johansen) og Linn Kristin (Riegelhuth), sier hun.

Men i løpet av kampen mot Østerrike hadde Norge store problemer de gangene Gro Hammerseng ble byttet ut. Det skjedde to ganger, og ved begge anledningene endte det i måltørke i mellom syv og åtte minutter.

- Vi kan ikke legge alt på Gro, selv om hun er i veldig god form. Hun trenger hvile hun også, i tillegg til at det er fint å få igang andre i mesterskapet, mener Breivik om den saken.

- På god vei
Linn Kristin Riegelhuth og Kari Mette Johansen, som scoret henholdsvis åtte og ni mål, var de to som utmerket seg mest på det norske laget tirsdag kveld. Johansen er fornøyd med laget og sin egen innsats så langt i VM.

- Hittil har det vært bra. Selv fokuserer jeg bare på å gjøre mitt beste i hver kamp, så får vi se hvor langt det rekker.

Riegelhuth er enig med lagvenninnen i at Norge har fått den VM-starten man håpet på.

- Vi har kommet godt igang, ja, samtidig som vi har flyt i spillet. Vi er på god vei, sier hun.

Vi fulgte Norge - Østerrike.

Les også:Kjersti Grinis VM-blogg

Les alt om håndball-VM her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere