RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk håndballsensasjon: Norge klare for semifinalen i EM

Sist oppdatert:
De norske håndballherrene med sensasjonell seier mot Frankrike.

Norge er for første gang i historien klare for semifinale i håndball-EM etter at de onsdag kveld vant over Frankrike – laget som er regnet som verdens beste.

Franskmennene var store favoritter, men Christian Berges menn gjennomførte nok fantastisk kamp i europamesterskapet, og da 60 minutter var unnagjort, var det de norske spillerne som kunne slippe jubelen løs i Tauron Arena i Krakow etter å ha vunnet 29-24.

- Vi er i himmelen, vi er i semifinalen, ropte Viasat-kommentator Daniel Høglund da det begynte å bli tydelig at Norge kom til å vinne.

Med onsdagens seier mot Frankrike sikret det norske laget gruppeseier og kan nå drømme om EM-finale. I semifinalen venter nå Tyskland for de norske herrene.

LES OGSÅ: - Ingen i verden hadde trodd dette

STOLT: Landslagstrener Christian Berge var en stolt mann onsdag kveld.

Stolt landslagstrener

Landslagstrener Christian Berge var naturligvis stolt etter kampen.

- Jeg er så stolt av guttene. De kjemper på. Det er nesten sånn at jeg mangler ord nå. Dette er fantastisk moro, og jeg unner dem det. De jobber så beinhardt hver eneste dag, sier Berge til Viasat etter kampen.

Berge mener selvtilliten i laget var en nøkkel.

- Vi vil vanvittig og så tror vi på egne ferdigheter. Guttene slipper seg løs og vi har en målvakt som står superbra. Vi tror på det vi holder på med, sier landslagstreneren.

- Glem Norge - Brasil

I Viasat sitt studio etter kampen sitter en rørt Gunnar Pettersen som nærmest ikke trodde det han var vitne til.

Pettersen som tidligere har vært trener for det norske herrelandslaget mener onsdagens seier er en av tidenes norske idrettsprestasjoner.

- Dette har jeg trodd på i 20 år, og jobbet for i 35 år. Én ting er å gå til semifinale, men å slå ut Frankrike, det beste laget de ti siste årene…Glem Norge – Brasil i fotball, det betydde ikke noe for Brasil. Det eneste som kan sammenlignes med dette er bronselaget fra 1936. Det er en fantastisk prestasjon. Det er helt, helt utrolig. Nå er vi verden ledende håndballnasjon, sier Pettersen om den norske bragden i Viasat sitt studio etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Frankrike startet best

Det hadde ikke gått mer enn 49 sekunder av oppgjøret før Bjarte Myrhol fikk 2 minutter. Dermed fikk Luc Abalo en noe enkelere oppgave med å sende franskmennene opp i en 1-0-ledelse sekunder senere.

Til tross for at Norge måtte spille de første minuttene i undertall, fikk det ingen store konsekvenser, og da 4 minutter var spilt utlignet Kristian Bjørnsen for det norske laget.

Men franskmennene viste styrke utover omgangen og Daniel Narcisse skapte problemer for de norske spillerne med tre mål før ti minutter var spilt. Og da det første kvarteret var unnagjort, stod det 6-3 til de blåkledde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKAPTE PROBLMER: Daniel Narcisse var én av spillerne som skapte problemer for Norge.

Norge slo tilbake

Norge hadde ikke fått noen drømmestart på oppgjøret, men Christian Berges gutter løftet seg i den andre halvdelen av omgangen.

Magnus Jøndal var blant de norske spillerne som fant veien til mål, og da Kent Robin Tønnesen scoret etter 21 minutter tok Norge ledelsen for første gang i kampen på stillingen 8-7.

Kent Robin Tønnesen gjennomførte en meget god kamp for Norge mot Frankrike.

Mot slutten av omgangen var kampen jevnspilt, men like før dommeren blåste av, satte Tønnesen inn sitt tredje mål for kvelden og dermed leder Norge 12-11 til pause.

Viasats ekspertkommentator Kristian Kjelling var fornøyd med den norske ledelsen, men lot seg ikke imponere av franskmennene.

- Frankrike ser litt halvarrogante ut, oppsummerte Kjelling ved pause.

Thriller

Myrhol økte den norske ledelsen til 13-11 i starten av andreomgangen, men to kjappe scoringer av Valentin Porte, samt ett mål av Daniel Narcisse gjorde at franskmennene tok tilbake ledelsen de skaffet seg i starten av førsteomgangen.

Men de norske spillerne hang ikke med hodet av den grunn. I stedet så det ut til å vekke flere av de rødkledde. I løpet av minuttene som fulgte scoret Tønnesen, Hykkerud, Jøndal og Bjørnsen hvert sitt mål. Dermed ledet Norge plutselig 18-16 etter 39 minutter.

Berges menn fortsatte å storspille utover omgangen. Med ti minutter igjen å spille ledet Norge med fire mål på stillingen 24-20.

Og i sluttminuttene viste de norske guttene klasse. Franskmennene var aldri i nærheten av å ta dem igjen, og de gangene de prøvde stod Ole Erevik i veien.

Da 60 minutter var unnagjort stod det 29-24 til Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere