*Nettavisen* Sport.

Norsk tap i håndballfest

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Frankrike disket opp med fyrverkeri både før og under kampen mot Norge torsdag. For trener Robert Hedin ble det et hederlig tap 24-28.

12.01.12 22:58

FRANKRIKE - NORGE 28-24: – Dette er et resultat vi kan være stolt av. Vi spilte til tider super håndball og tapte bare med fire mål. Til tider ble vi bortblåst av dommerne uten av det betydde så mye, sa keeper Ole Erevik til NTB.

Den firedoble tittelforsvareren (OL, to VM og EM) ble mottatt og tiljublet av nesten 15.000 tilskuere i Bercy-hallen. På toppen dundret en hitparade av ypperste snitt ut av høyttalerne.

Full fest er det rette ordet. Røyken etter fyrverkeriet hadde ikke lagt seg da kampen startet.

Norge spilte veldig godt i store deler av 1.-omgangen. På 5-9 var det stille på tribunene etter at en formtoppet Erlend Mamelund hadde scoret fem ganger.

Men Frankrike kom seg ut av dvalen, gjorde færre tekniske feil og var inne i kampen på få minutter. Det sto 13-13 ved pause. Stakkars Christoffer Rambo ble meid i bakken av bulldoseren Didier Dinart i siste angrep.

Lang liste
Frankrike hadde styringen etter pause og tok en kontrollert seier. De ledet med fire mål etter bare sju minutter.

For Norge var det likevel mye positivt å ta med seg. Utfordringen ligger på høyrebacken i angrep. Der sliter Christoffer Rambo. Kenneth Klev og Kent Robin Tønnesen fikk også prøve seg litt der.

Norge ble sjelden utspilt og var bare tre mål bak flere ganger også i andre omgang. Forsvarsspillet må få fullt godkjent. Keeper Ole Erevik spilt bra før pause, men fulgte ikke opp. Inn kom Svenn-Erik Medhus.

Det var Norges åttende strake tap for Frankrike. Den siste seieren kom i 1994. Tirsdag ble det 29-35 i Toulouse.

Tøft
Trøsten får være at alt blir lettere etter dobbeltmøtet med Frankrike. Franskmennene er blytunge EM-favoritter og historiens mest dominante herrelag i håndball.

Mandag støter Norge på Slovenia i mesterskapsåpningen. Den kampen er overkommelig om de norske gutta spiller opp mot sitt beste og får løftet keeperne til omtrent 40 i redningsprosent. De andre lagene i puljen er Kroatia og Island.

Med forfall fra Steinar Ege (sluttet på landslaget), Kristian Kjelling (skadd) og Kjetil Strand (skadd) er både topp og bredde i Norges tropp hemmet.

Plass i hovedrunden vil gjøre EM godkjent for Norge. Laget spiller med mindre forventningspress på seg enn på meget lenge.

Kan det frigjøre energi til en overraskelse?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.