Norsk VM-motstander sterkt svekket

Foto: SCANPIX/AP Photo/Christof Stache

Tyskland er favoritter i Norges gruppe i VM. Men OL-finalistene må klare seg uten åtte sentrale spillere og blir sterkt svekket i Tunisia.

19.01.05 09:50

Mens Gunnar Pettersen håper at Kjetil Strand blir klar til VM. Er hans kollega i Tyskland, Heiner Brand, i ferd med å miste motet.

Åtte mann ute
I tur og orden har åtte mann meldt forfall til VM. Skader og stor belastning etter OL i sommer gjør at laget som har vært i de fire siste mesterskapsfinalene er sterkt svekket i Tunisia.

Stefan Kretzschmar, Daniel Stephan, Christian Schwarzer, Henning Fritz, Markus Baur og Volker Zerbe ville alle vært i startoppstillingen. I tillegg er Mark Dragunski og Jan-Olaf Immel borte.

- Belastningen på spillerne er for stor. Akkurat nå vet jeg ikke hvilket lag jeg tar med meg til Tunisia, sier Brand til Sport1.

Kehrmann kaptein
Det betyr at Florian Kehrmann er den eneste fra tyskernes beste oppstilling som blir med til VM. Han har også overtatt kapteinsbindet.

Han er en av fem spillere igjen fra sommerens OL-tropp. De øvrige er Christian Zeitz, Pascal Hens, Torsten Jansen og Frank von Behren.

Men en positiv nyhet er det for Brand. Den ukrainske storskytteren Oleg Velyky fikk nylig klarsignal til å delta i VM for Tyskland. Han fikk sitt tyske statsborgerskap i april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag