RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske VM-håp i skatteskandale

Sist oppdatert:
Avisen Nordjyske rettet lørdag kraftige beskyldninger mot de norske håndballspillerne Mia Hundvin, Kristine Lunde og Katrine Lunde i kjølvannet av opprullingen av omfattentende skattesvindel i den danske håndballklubben Aalborg DH.

ST. PETERSBURG/OSLO (TV 2 Nettavisen): Den danske toppklubben Aalborg DH er virkelig ute å kjøre økonomisk. Nå har danske skattemyndigheter bokettersyn i klubben, noe som kan få følger for de mange norske spillerne som har vært innom der.

Avisen Nordjyske stifttidende har tidligere skrevet om en fortrolig rapport som tidligere klubbeier Ole Bach Jensen fikk utarbeidet for å tiltrekke seg nye investorer tidligere i år. Rapporten ble utarbeidet av et advokatfirma og et revisorfirma, og avslørte blant annet at Aalborg lot spillerne avlønne hverandre.

- Katrine lønner Kristine Lunde
De norske tvillingsøstrene Katrine og Kristine Lunde skal ha mottatt vidt forskjellige lønninger offisielt. Katrine Lunde skal ha blitt ansatt under den såkalte forskerordningen med kun 25 prosent beskattning. For å få forskerskatt må en tjene over 700 000 danske kroner.

Søsteren Kristine skal ha fått en mye lavere lønn med vanlig dansk beskattning. Til gjengjeld var søstrenes avtale med Aalborg DH at Katrine Lunde skulle betale den lavere lønnede søsteren en del av sin lønn. Alt skulle gå utenom skattevesenet. Men søstrene tar situasjonen med knusende ro, og har fulgt lite med på hva som har skjedd den siste tiden.

- Jeg kommer til å tenke litt på det nå som alle spør, men ikke noe særlig utover det, sier Kristine Lunde til TV 2 Nettavisen

Kommenterer ikke kontrakten
Mens Katrine stoler på at hun ikke får noen problemer som følge av det økonomiske rotet i klubben.

- Jeg har ikke tatt del i den diskusjonen i det hele tatt. Jeg regner med at klubben ordner opp i det, sier hun.

At Katrine i utgangspunktet har mye høyere lønn, ønsker ikke Kristine å si noe om.

- Da sier jeg bare at jeg ikke kommenterer kontrakten min, ler hun.

Den nåværende ledelsen i Aalborg DH, vil verken å bekrefte eller avkrefte avisens opplysninger. Formann Morten Chrone sier han ikke kjenner noe til de svarte pengene.

- Vi kan kun rydde opp i de saker som det finnes bilag eller kontrakter på, tilføyer formannen sier han til avisen.

Svarte penger til Hundvin?
Kilder Nordjyske har snakket med kommer med opplysninger som rammer også en annen norsk spiller hardt.

Blant annet skal Mia Hundvin ha mottatt et ukjent beløp svarte da hun skrev under for Aalborg DH. Kort tid etter at Mia Hundvin undertegnet kontakten med Aalborg DH, ble hun gravid og reiste hjem til Norge. Nordjyskes kilde forteller at Bach Jensen skal ha ergret seg kraftig over å ha tapt beløpet, som ikke var registrert noen steder, og som han derfor ikke hadde mulighet til å gjøre krav på i forbindelse med opphevelsen av Hundvins kontrakt

En ikke navngitt dansk håndballstjerne skal ha mottat 29.000 danske kroner i kontanter da hun signerte for klubben. Opplysningen kommer fra en kilde som hevder å ha vært til stede da tidligere klubbeier Ole Bach Jensen ansatte den nye spilleren. Kontantene i konvolutten ble betegnet som «sign on fee», et honorar for å skrive under for klubben. Kilden forteller videre at beløpet ikke ble oppgitt til skattevesenet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere