RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nær VM-kollaps: - Virket som jentene sang «seieren er vår»


OPP OG NED: Stine Bredal Oftedal og Norge viste tidvis gode takter mot Romania.
OPP OG NED: Stine Bredal Oftedal og Norge viste tidvis gode takter mot Romania. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Både hummer og kanari for Norge mot Romania.

ROMANIA - NORGE 22-26:

Etter tap mot Russland i åpningskampen og to kamper uten reell motstand mot Puerto Rico og Kasakhstan, var mange spent på hva de kunne vente seg av Norge i VM-kampen mot Romania torsdag.

De norske jentene var på papiret et langt sterkere lag, men Romania stilte til start med enkeltstjerner som kan avgjøre en kamp på egenhånd.

Nær kollaps
Det så lenge ut til å gå mot en enkel norsk seier, men med rundt ti minutter igjen av kampen, da Norge ledet med solide 22-14, startet rumenerne en opphenting som skapte ny nerve i oppgjøret.

- Det gikk på skinner, men det virker nesten som de begynte å synge «seieren er vår», allerede, påpekte TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Til syvende og sist dro likevel Norge det hele i land med god margin, etter tidvis å ha imponert stort mot Romania. Kampen endte 26-22

Mot rumenerne viste Norge tidvis både solid forsvarsspill, godt keeperspill og gnistrende kontringsspill. Det lover bra for fortsettelsen

Spesielt Nora Mørk, som ble toppscorer, kaptein Stine Bredal Oftedal, og Veronica Kristiansen viste at de kan lede Norge mot gullet.

- I dag er vi autroritære. Alt ser ikke like bra ut. Vi gjør alle noen kraftige feil innimellom, men så står vi frem. Spesielt «Vicki» er fantastisk i dag. Fysikken er ikke den samme i Romania, sier Mørk til TV 2.

DRO SEIEREN I LAND: Veroncia Kristiansen jubler.

Landslagssjefen var også fornøyd med mye.

- Forsvarssmessig var det veldig bra. Vi fikk tatt brodden av det Romania er gode på. Vi åpnet veldig bra i begge omganger, og når vi klarer å kontrollere tempoet i kampen er vi veldig gode, sier han til TV 2.

Allerede fredag venter Spania og vinneren der tar trolig andreplassen i gruppa. Russland og Spania vant begge sine kamper torsdag.

Strålende start
Norge startet første omgang på ypperlig vis og stoppet de rumenske storskytterne i stor stil. I løpet av de første 15 minuttene klarte Christina Neagu og hennes rumenske venner kun å finne nettet tre ganger.

Bak for Norge sto også Kari Aalvik Grimsbø meget godt og tok det meste som forsvaret ikke klarte å hamle opp med. Det så veldig lyst ut.

I andre enden av banen fungerte det sånn passe bra for jentene. Etter halvspilt omgang hadde Norge scoret åtte ganger og ledet med fem mål.

Nora Mørk var toneangivende i angrep og den lille, kjappe stjernen var en håndfull for storvokste og tunge rumenere. Spillere som Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Amanda Kurtovic bidro også.

Etter halvspilt første omgang slapp imidlertid Norge motstanderen inn i kampen igjen. Romania kjempet seg tilbake og på stillingen 12-10 var de plutselig bare to mål bak, igjen. Til pause var Norge tre foran, på 13-10.

Norge gjorde imidlertid hele ti tekniske feil før hvilen.

Nær kollaps
I andre omgang gikk Romania, litt som ventet, i oppløsning innledningsvis.

Norge kjørte på med godt spill defensivt og raske kontringer mot et lag som virket sluttkjørt.

TOPPSCORER: Nora Mørk.

Stine Bredal Oftedal, Norges kaptein, spilte igjen en meget god kamp og playmakeren vartet opp med både gode pasninger og fine mål.  Sammen med Nora Mørk, så hun ut til å kjøre Romania i senk.

Mari Molid sto også fram i denne kampen og trønderjenta bidro i begge ender av banen med både scoringer og kompromissløst forsvarsspill.

Med ti minutter igjen kom imidlertid kollapsen. Romania spiste innpå den norske ledelsen mål, for mål. I løpet av en fireminuttersperiode scoret Romania blant annet fire mål, uten at Norge nettet.

Jentene hadde likevel opparbeidet seg en såpass solid ledelse tidligere i omgangen, at en opphenting ville vært en liten sensasjon og da Veronica Kristiansen satte inn 25-21 like før slutt, var det hele over.

Det endte 26-22.

Norges toppscorer ble Nora Mørk med sju scoringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere