RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Null poeng på 22 kamper

Foto: VIDAR LANGELAND
Dette er trolig det laget i håndball-Norge som er mest glad for at sesongen er over.

– Jeg er veldig glad for at det er over nå. Det skal bli godt å ta påskeferie, sier Alexander Heggø til Bergensavisen, mens han tvinger frem et lite smil.

Det er kanskje ikke så rart. Bjørnars håndballherrer avsluttet en historisk dårlig sesong i 1. divisjon på søndag med 16-46-tap mot Halden på bortebane. Ikke siden Bossekop i 1995/96-sesongen har et lag gått gjennom den nest øverste divisjonen uten å ta poeng.

Bunnlaget som ble ribbet
Bjørnar er faktisk enda dårligere. Bossekop hadde en negativ målforskjell på 275 på sine 24 kamper. Arnabuene har en negativ målforskjell på 443 på sine 22 seriekamper. Hvordan gikk det så galt?

Vet du om lag som har hatt en verre sesong? Tips Nettavisen!

Bjørnar reddet plassen med et nødskrik forrige sesong. Samme sesong som damelaget rykket ned fra 1. divisjon med ett poeng. Klubben hentet inn Jørn Arntzen som trener. Han hadde ledet Tromsø-laget Bravo til kvalifisering til 1. divisjon sist sesong.

– Problemet var at jeg ikke ble ansatt før i juli. Da var ikke noe gjort siden plassen ble berget, forteller treneren.

Spillere hadde forsvunnet og ingen oppkjøring var startet. Utgangspunktet var tøft. Utover i sesongen falt flere fra, og den siste tiden har det vært en kjernegruppe på syv-åtte spillere på trening.

- Det har vært flaut
Kanskje ikke så rart. Laget som består av unge og uerfarne spillere, har ikke hatt noe å stille opp med. Riktignok har de ledet til pause mot det andre bunnlaget, Vålerenga, men kampen endte med tap.

– Det har vært sikkert 30 spillere innom her denne sesongen, men de har sluttet. Jeg skjønner dem. Det ikke noe artig å reise rundt i landet og tape stort gang på gang. Det er ikke morsomt i det hele tatt, for vi er jo ikke gode nok til å spille i 1. divisjon, slår Heggø fast.

Målvakt Sebastian Haraldseid er enig. Han kom inn på laget i november, og er en av dem som har holdt ut. Selv om det ikke har vært gøy å være hele 1. divisjons slaktoffer.

– Det har vært flaut til tider. Vi har visst at vi ikke kunne vinne, men vi har gitt alt i mange kamper. Da er det greit. Når vi ikke gjør det er det bare flaut, slår målvakten fast.

Bjørnar har sluppet 812 mål denne sesongen, men de kan trøste seg med at NIT/HAK slapp inn 911 mål i 2007/08-sesongen.

Lys i tunellen?
Ingen skal altså påstå at det har vært lett å være Bjørnar-spiller denne sesongen. Men hva sier egentlig en trener til et lag som han vet at skal tape?

– Det er et godt spørsmål. Vi fant tidlig ut at vi ikke kom til å berge plassen. Da måtte vi gi spillerne mer individuelle mål. Ikke ta kamp for kamp, men angrep for angrep. På sikt vil vi tilbake til 1. divisjon, sier Arntzen.

Problemet er at de ikke aner hvor de ligger an i forhold til de andre lagene. Bjørnar har ikke vunnet siden 25. mars i fjor.

– Det er lenge siden. Nesten som man ikke husker det. En blir litt misunnelig på motstanderne. De har en sjanse til å vinne, sier Heggø.

Stemningen på treningen BA var på i forrige uke var god. Samholdet hos de få som er igjen er bra, og nå er det jo slutt på lidelsene ...

Denne saken er levert av Bergensavisen .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere