*Nettavisen* Sport.

Nytt håp for håndballgutta

Foto: AP/Scanpix

Trosset både dommere og publikum i realt bikkjeslagsmål.

24.01.09 17:33

MAKEDONIA - NORGE 27-29:

De hadde publikum i mot seg. De hadde dommerne i mot seg, og de hadde til tider også sekretariatet i mot seg. Men da det gjaldt som mest viste de norske håndballgutta at det skal mer til for å ødelegge deres VM-ambisjoner.

For i en real heksegryte gjenopprettet Robert Hedins mannskap den norske håndballæren, etter at laget hadde tapt de to siste kampene mot Serbia og Danmark. Makedonia ble slått med 29-27.

Resultatet betyr at Norge nå ligger som nummer fire i mellomgruppe II, og har dermed fortsatt muligheten til å ta seg videre til en semifinale i VM-turneringen.

Noen lett seier ble det imildertid ikke.

Høy temperatur
Åpningen på kampen var svært jevn, og lagene fulgte hverandre fram til stillingen 5-5. Etter dette tok Norge imidlertid mer og mer over, og Robert Hedins gutter ledet med både 13-7 og 14-8.

Men mot slutten av første omgang våknet makedonerne mer til live, og etter en god sluttspurt, reduserte de Norges ledelse til bare tre mål til pausen – 16-13.

Det var likevel ikke håndballspillet som fikk mest oppmerksomhet. Et hissig makedonsk publikum, samt en rekke svake dommeravgjørelser fikk temperaturen i hallen til å stige flere hakk.

Blant annet ble en norsk spiller truffet av en gjenstand kastet fra tribunen rett før kampstart, og da lagene gikk i garderoben til pause skal det også ha blitt spyttet på de norske spillerne.

Rett før pausen ble Stian Vatne sent på benken i to minutter under kontroversielle omstendigheter. Kristian Kjelling dyttet til en spiller, men det var Vatne som fikk straffen.

Myrhol fikk rødt
Etter pausen fortsatte bikkjeslagsmålet i Kroatia. Lagene fulgte hverandre som skygger, og på et tidspunkt var Norges ledelse nede i ett fattig mål, på stillingen 20-19.

De norske gutta fortsatte imidlertid å male på, og etter hvert gikk noe av lufta ut av motstanderen. Anført av en strålende Håvard Tvedten, fikk de på ny en luke på fire mål mot slutten av kampen.

Dramaet var likevel langt fra over. Med drøye fem minutter igjen på uret fikk nemlig Bjarte Myrhol rødt kort. Strekspilleren var oppe med en albue, men det så ikke ut til å være bevisst.

- Jeg står og kjemper på streken og er oppe med armen, og han får albuen i hode. Det var et helt greit rødt kort sånn som jeg ser det i ettertid, forklarte Myhol overfor TV 2 Sporten etter kampen.

Norges reaksjon på utvisningen: De gikk rett i angrep og satte ballen i mål, med en spiller mindre på banen. Makedonerne reduserte, men da Vegard Samdahl satte inn 29-25 fra sin strekposisjon var det hele avgjort.

- Det er ekstra morsomt å vinne når vi har alle i mot oss. Vi spiller på bortebane, og det er tøft hele veien, men vi kjemper og sliter. Vi står sammen som et lag, og det er viktig i sånne kamper som dette, sa banenes beste Håvard Tvedten.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag