Nytt norsk tap i Madrid

To tap ble fasiten i dobbelt-oppgjøret mot Spania i Madrid. Søndag ble i det minste differansen mindre.

22.01.06 22:40

SPANIA-NORGE 31-26:

Det norske landslaget spilte siste treningskamp før EM setter i gang i Sveits førstkommende torsdag. Selv om spanjolene denne gangen begrenset differansen til fem mål, var seieren enklere enn lørdagens 28-19-oppgjør. De regjerende verdensmestrene hadde en betryggende 19-12 ledelse til pause. Selv om det norske laget vant den andre omgangen 14-12 var det aldri spennende i Madrid.

Norge var fire mål etter på stillingen 26-22 til Spania. Med to mann utvist samtidig like etter (Preben Vildalen og Ole Erevik), økte differansen på nytt.

Dermed reiser det norske laget til EM-turneringen med en grå statistikk hengende over seg. Med tapene har det norske laget bare vunnet én av de 12 siste kampene (31-20 mot Qatar i Kristiansund 14. januar i år). Tre av de siste tolv har endt uavgjort (to mot Island og en mot Danmark).

- Et anstendig tap
Landslagssjef Gunnar Pettersen var ingen slagen mann etter tap nummer to i Spania.

- Jeg er fornøyd med gjennomkjøringen. Et anstendig tap, sa Pettersen til TV 2 Sporten.

og fortsetter.

- Vi kan matche lag i verdensklassen hvis vi spiller som i dag. Men både det defensive og offensive spillet bør fungere samtidig, sier han.

Lørdag spilte Norge en forferdelig kamp i angrep, mens forsvarsspillet fungerte godt. På søndag ble alt snudd på hodet. Det offensive spillet fungerte langt bedre, og toppscorer for Norge, Kristian Kjelling (9 mål), fikk i langt større grad satt sitt preg på kampen. I den første omgangen var det forsvarsspillet som ikke satt.

- Greit med en på trynet
Håvard Tveten påpeker at det viktigste i treningskampene mot Spania tross alt har vært å bli samspilte.

- Resultatet er ikke viktig. Det er selvsagt kjipt å gå på to tap, men det er kanskje greit å få en på tryne rett før EM, sa Tveten til TV 2 Sporten.

EM i Sveits starter på Torsdag. Norge møter Russland i første kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.