RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt norsk tap i Madrid

Sist oppdatert:
To tap ble fasiten i dobbelt-oppgjøret mot Spania i Madrid. Søndag ble i det minste differansen mindre.

SPANIA-NORGE 31-26:

Det norske landslaget spilte siste treningskamp før EM setter i gang i Sveits førstkommende torsdag. Selv om spanjolene denne gangen begrenset differansen til fem mål, var seieren enklere enn lørdagens 28-19-oppgjør. De regjerende verdensmestrene hadde en betryggende 19-12 ledelse til pause. Selv om det norske laget vant den andre omgangen 14-12 var det aldri spennende i Madrid.

Norge var fire mål etter på stillingen 26-22 til Spania. Med to mann utvist samtidig like etter (Preben Vildalen og Ole Erevik), økte differansen på nytt.

Dermed reiser det norske laget til EM-turneringen med en grå statistikk hengende over seg. Med tapene har det norske laget bare vunnet én av de 12 siste kampene (31-20 mot Qatar i Kristiansund 14. januar i år). Tre av de siste tolv har endt uavgjort (to mot Island og en mot Danmark).

- Et anstendig tap
Landslagssjef Gunnar Pettersen var ingen slagen mann etter tap nummer to i Spania.

- Jeg er fornøyd med gjennomkjøringen. Et anstendig tap, sa Pettersen til TV 2 Sporten.

og fortsetter.

- Vi kan matche lag i verdensklassen hvis vi spiller som i dag. Men både det defensive og offensive spillet bør fungere samtidig, sier han.

Lørdag spilte Norge en forferdelig kamp i angrep, mens forsvarsspillet fungerte godt. På søndag ble alt snudd på hodet. Det offensive spillet fungerte langt bedre, og toppscorer for Norge, Kristian Kjelling (9 mål), fikk i langt større grad satt sitt preg på kampen. I den første omgangen var det forsvarsspillet som ikke satt.

- Greit med en på trynet
Håvard Tveten påpeker at det viktigste i treningskampene mot Spania tross alt har vært å bli samspilte.

- Resultatet er ikke viktig. Det er selvsagt kjipt å gå på to tap, men det er kanskje greit å få en på tryne rett før EM, sa Tveten til TV 2 Sporten.

EM i Sveits starter på Torsdag. Norge møter Russland i første kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere