RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt VM-gull til Frankrike

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Slo Danmark i thrillerfinale.

FRANKRIKE - DANMARK 37-35:

En innbitt Mikkel Hansen og tribune full av dansker var ikke nok.

Danmark tapte VM-finalen mot Frankrike, og Ulrik Wilbek gikk glipp av det som kunne blitt danskenes først gull i et verdensmesterskap.

Isteden vant franskmennene VM for andre gang på rad, og har nå grafset til seg fire medaljer av den gjeveste sorten.

Reddet ekstraomganger
VM-finalen ble en oppskriftsmessig thriller. Regjerende VM-, EM- og OL-mester Frankrike lå noen mål foran hele kampen, men i den andre omgangen bestemte Mikkel Hansen seg for at han hadde lyst på gull. Dermed herjet 23-åringen med det franske forsvaret, og banket inn danske mål - ti til sammen.

Tre minutter før slutt sto det 29-29 på måltavla. I samme øyeblikk fikk Bo Spelleberg utvisning, og danskene måtte klare seg med en spiller mindre. Det skulle man tro blir for tøft mot franske håndballgiganter.

Men nei da. Innbitte dansker kjempet seg til ekstraomganger. Der gikk de for første gang i kampen opp i ledelsen.

Frankrike ble for sterke
Men Frankrike, som har tre VM-gull på samvittigheten, utnyttet alt de hadde av rutine, og vant til slutt finalen med to mål. Mikkel Hansen, som er tatt ut på all star-laget sammen med Håvard Tvedten, gikk dermed glipp av tittelen som VM-helt.

Les saken: Tvedten på stjernelaget

Den var det isteden mesterskapets mest verdifulle spiller, Nikola Karabatic, som grafset til deg.

Og Danmark står fortsatt uten et eneste VM-gull. På medaljehylla står kun en bronse og en sølv fra VM, og veier nok betraktelig mindre enn den franske. På den står to bronse, en sølv og nå fire gull.

Ikke dermed sagt at Wilbek møtte opp skuffet på medaljesermonien. Den danske treneren sa før mesterskapet at han ikke trodde de rød hadde sjangs til å ta medalje, så sølv var nok mer enn godkjent.

Ingen medalje til Sverige
Fult så fornøyde er nok ikke svenskene, som tapte bronsefinalen mot Spania med ett mål. Dermed ble ikke VM på hjemmebane noen suksess for Söta Bror, som ikke har tatt mesterskapsmedlaje siden 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere