RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(scanpix)

Optimisme i «nye» Norge

Sist oppdatert:
BUDAPEST (TV 2 Nettavisen): Bare Elisabeth Hilmo er igjen fra laget som vant VM på hjemmebane i 1999. Men «nye» Norge er optimister foran EM i Ungarn.

Det er bare fem år siden Norge hadde verdens beste kvinnelag i håndball. Den gangen het stjernene Kjersti Grini, Cecilie Leganger og Trine Haltvik.

Nå er så godt som alle borte fra det laget. Bare linjespiller Elisabeth Hilmo kan skryte av å ha vunnet noe med Norge.

I troppen til EM er det seks mesterskapsdebutanter og seks spillere som har et mesterskap bak seg. I tillegg til Hilmo, er det bare Gro Hammerseng og Vigdis Hårsaker som kan kalle seg mesterskapsveteraner.

- Det er en blanding. Vi har Elisabeth som har mesterskap fra 1998 og så har vi Gro og Vigdis som har flere mesterskap, men samtidig har vi seks mesterskapsdebutanter og to som har spilt tidligere, så rundt halvparten er fersk og halvparten har erfaring, sier landslagssjef Marit Breivik til TV 2 Nettavisen.

Katrine og Kristine Lunde, Linn-Kristin Riegelhuth og Ragnhild Aamodt fikk alle sin mesterskapsdebut i VM-fiaskoen i Kroatia i fjor. Det tror Breivik var en god erfaring for dem.

- Det oppleves som det som skjedde i fjor var en veldig nyttig erfaring og det kan vi ta med oss videre i dette mesterskapet her, sier hun.

I tillegg til de fire som var med i Kroatia, har Karoline Dyhre Breivang og Camilla Thorsen et mesterskap under beltet. De var begge med i EM i Romania i 2000.

Kjersti Beck, Terese Pedersen, Randi Gustad, Gøril Snorroeggen, Kari Mette Johansen og Isabel Blanco er debutantene for Norge i Ungarn.

Den siste i Norges tropp, Katja Nyberg, var med for første gang i EM i Danmark for to år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere