RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Optimistisk landslagssjef

Sist oppdatert:
Norge feiler «alltid» i VM, men i år skal Marit Breivik knekke VM-koden.

Se og følg håndball-EM på TV 2 Sumo fra søndag

LYON (Nettavisen): De to siste VM-sluttspillene har vært uten Norge i medaljekamp.

I 2003 ble det et ydmykende tap for Spania i kamp om femteplassen, mens i St. Petersburg for to år siden fikk Marit Breiviks jenter den dårligste plasseringen Norge har fått i et mesterskap da de endte som nummer ni.

- Det er sikkert flere årsaker til det. Men vi har i hvert fall hatt litt ujevne forberedelser med tanke på at det har vært en del skadeproblematikk. Vi ser at når vi får ha spillerne med oss over tid så ser det mye bedre ut, og det gjør det nå, forklarer Breivik til Nettavisen.

Lettest å vinne VM
For i utgangspunktet skal det være vanskeligere å vinne et EM enn et VM fordi det stort sett bare er gode lag i et EM-sluttspill, mens VM gir rom for å ta det litt rolig i enkelte kamper. Likevel står de norske håndballjentene med to strake EM-triumfer og to VM-fiaskoer i årene i mellom.

- De siste årene har det vært sånn. Det kan være tilfeldigheter som gjør det. Det er veldig små marginer som skiller om du kommer i medaljekamp eller om du blir stående utenfor. Det er langt frem til medaljekamp. Det er mye som skal gjøres før det, sier landslagssjefen.

Bredere stall
Også i år må Breivik klare seg uten sentrale spillere. Kristine Lunde, Marianne Rokne og Isabel Blanco går alle glipp av VM på grunn av skader. Men Breivik tror Norge er bedre rustet til å takle skadene nå enn de var i 2005.

- Det er gode spillere som er skadet, men vi har fått jobbet med flere spillere og har en bredere stall. De unge som har kommet inn på landslaget har stor fremgang i spillet sitt. Jeg tror vi er bedre rustet til å tåle at to-tre spillere er satt ut. Men det vet vi ikke før det begynner å dra seg til, sier hun.

Og Breivik er optimist når det nærmer seg avkast i Lyon.

- Det er jeg. Jeg synes det er all grunn til å være det. Jeg synes det er mye på gang i laget vårt, smiler hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere