*Nettavisen* Sport.

Overrasket over at Herrem ble vraket fra stjernelaget

TOPPSCORER: Camilla Herrem leverte et strålende VM, men kom ikke med på VMs stjernelag. Foto: Jens Dresling (Ap / NTB scanpix)

Ekspert mener 29-åringen har vært bedre enn noen gang.

20.12.15 21:12

Tre norske spillere ble tatt ut på VMs stjernelag i etterkant av finalen mot Nederland søndag.

Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Heidi Løke ble alle hedret med en plass i drømmesekseren etter at Norge hadde feid Nederland av banen og sikret sitt tredje VM-gull i historien.

- Har diskutert det
I sosiale medier har likevel en stor andel av norske håndballfans gjort det klinkende klart at de gjerne skulle sett enda én av de norske med på laget.

Camilla Herrem har nemlig levert et fantastisk VM.

Sola-jenta ble Norges toppscorer i finalen med sju mål og har scoret jevnt og trutt i hele mesterskapet. Det var imidlertid Valentina Elisei fra Romania som fikk venstrekant-plassen.

TV 2-ekspert Frode Scheie er enig i at Herrem hadde fortjent en plass på dette stjernelaget.

- Ja, det er litt overraskende og vi har diskutert det i etterkant her. Herrem har hatt et godt mesterskap. På den andre siden kunne du jo sagt at Veronica Kristiansen og andre norske spillere også har gjort seg fortjent til en plass på stjernelaget, sier Scheie til Nettavisen.

- Herrems beste
Herrem nettet totalt 38 mål i løpet av VM. Kun Nora Mørk scoret flere for Norge med 44 mål. Rumenske Elisei scoret for øvrig 24 mål i løpet av VM.

- Herrem har nok levert sitt beste mesterskap for Norge og sist hun var på dette nivået var tilbake i 2009. Hun har tidligere hatt en del konkurranse fra Kari Mette Johansen og de to har byttet på, og ofte spilt en omgang hver. Under dette VM har Thorir Hergeirsson gitt førstesekseren mye tillit, mer en tidligere, mener den tidligere landslagskeeperen.

- Herrem har absolutt gjort seg fortjent til en plass på stjernelaget, sier TV 2-eksperten videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

OVERRASKET: TV 2s Frode Scheie. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Til NTB sier Herrem etter finalen at hun er meget godt fornøyd med årets VM.

- Uttellingsprosenten min har vært mye bedre i år enn på lenge. Det er noe jeg har jobbet veldig mye med, sier Herrem til nyhetsbyrået.

- Jeg har øvd mye på kantskudd og spenst fra venstrefoten spesielt, tilføyde hun.

Til tross for at hun ikke kom med på stjernelaget, er det nok liten tvil om at Herrem blir én av vinnerne på banketten søndag kveld. Sola-jenta har gjort det til et varemerke å synge Mods-låta «Tore Tang» under håndballjentenes gullfeiringer.

Hyller Oftedal
Og som hun sa til Nettavisen etter OL-triumfen i 2012:

- Jeg vet det er mange som hater det, men når jeg ikke får oppleve Mods selv, så da blir det jeg som synger.

Frode Scheie er videre veldig glad på vegne av Stine Bredal Oftedal.

- Det er ufattelig morsomt at Stine Bredal Oftedal ble tatt ut. Hun kom inn i laget tilbake i 2010, men ble satt ut av det laget før semifinalen og erstattet av Linn Sulland. De siste årene har hun jobbet steinhardt i hverdagen. Hun var knallgod i EM i fjor og blant de beste for Norge i årets VM, mener TV2s ekspert.

- Tar lurven av dem
Om selve finalen, som Norge alt vant med 31-23, sier TV 2s ekspert følgende:

- Første omgang var en maktdemonstrasjon. Dermed blir andre omgang som den blir. Det virker som Nederland blir litt preget før pause og det blir ikke samme trøkk fra dem, som tidligere i VM.

- Alle bidrar for det norske laget, selv Nora Mørk, som er litt mer ute av det enn hun pleier. Alle Norges spillere er farlige. Nederland har mange stjerner, men har ikke like bred tropp. Nøkkelen offensivt er at vi skyter keeperen, Tess Wester, helt ut av kampen. Da mister nok Nederland litt troen på det hele, sier han om de norske gulljentene.

Slik er laget:
Målvakt: Tess Wester, Nederland
Venstre kant: Valentina Ardean Elisei, Romania
Venstre back: Cristina Neagu, Romania
Playmaker: Stine Bredal Oftedal, Norge
Høyre back: Nora Mørk, Norge
Høyre kant: Jovanka Radicevic, Montenegro
Strekspiller: Heidi Løke, Norge

*Christina Neagu ble i tillegg kåret til turneringens beste spiller.

Reaksjoner på Twitter:
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag