RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På ti minutter raknet alt for Norge

TAPTE: Heidi Løke og de norske jentene ble tatt på senga av Ungarn.
TAPTE: Heidi Løke og de norske jentene ble tatt på senga av Ungarn. Foto: Zsolt Czegledi (AP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sjeldent tap for håndballjentene.

UNGARN - NORGE 29-25:

Norge var allerede klar for semifinale i EM før møtet med Ungarn onsdag, og kampen var slik sett ikke så viktig. Siden Spania hadde slått Danmark tidligere onsdag, var det også klart at Norge kom til å vinne sin gruppe.

Det var kanskje grunnen til at Thorir Hergeirssons jenter ikke virket helt med i kampen mot ungarerne. Det norske laget gjorde uvanlig mange feil og holdt heller ikke vanlig standard i forsvar. Dermed kom det første tapet i EM.

Ungarn vant kampen med 29-25.

- Vi prøvde å vinne. Men fikk det ikke til med de disponeringene vi hadde og gjorde underveis i kampen. Jeg synes likevel at dette var en nyttig gjennomkjøring. Mange som trengte matching, fikk kjørt seg bra. Vi fikk også rullert litt på de andre, sier landslagsjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

- I det store og det hele er dette godkjent, sier han.

Syke spillere
Norge måtte klare seg uten Camilla Herrem og Sanna Solberg, som begge er syke, i denne kampen. Flere andre i troppen har også slitt med sykdom.

Norge åpnet kampen godt og ledet lenge, men ungarerne, som ikke hadde all verden å spille for hang likevel med og Norge fikk aldri dratt ifra.

De siste ti minuttene av første omgang endret imidlertid kampen helt karakter. Norge hadde fram til da ledet gjennom hele omgangen, men nå begynte de norske jentene å gjøre feil, på feil, på feil i angrep.

Vertene på sin side traff på det meste og da lagene gikk til pause hadde Norges ledelse blitt snudd til ungarsk ledelse med hele fire mål, 15-11.

På det meste ledet Norge med 11-8, før opphentingen. I en periode på ti minutter tapte de norske jentene hele 7-0, noe som er svært uvanlig.

Heidi Løke og Nora Mørk var Norges mestscorende i første omgang med tre mål hver. Emile Stang Sando sto også godt i mål for de norsk jentene.

Møter Sverige
Norge åpnet andre omgang bra og knappet litt inn på ledelsen, men etter hvert dro Ungarn ifra ytterligere. Kort tid ut i omgangen sto det 19-13.

Denne ledelsen klarte aldri Norge å hente inn igjen. Ungarn virket hakket hvassere i det meste, mens Norge slurvet og hadde litt uflaks.

Et lyspunkt for Norge i andre omgang var Ida Bjørndalen, som scoret fem.

Heidi Løke ble norsk toppscorer med seks fulltreffere.

Fredag venter semifinale for de norske jentene og der venter en skikkelig godbit av en naboduell. Sverige står på motsatt side av banen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere