RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pytlick føler med Breivik

Sist oppdatert:
Danskenes landslagssjef Jan Pytlick føler med Marit Breivik som kommer til VM med et sterkt redusert lag, men han har likevel troen på Norge.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): Lørdag ettermiddag ankom de Norges og Danmarks håndballjenter VM-byen St. Petersburg med samme fly.

Fikk selvtillit
Og etter den overbevisende nimålsseieren over Norge i Møbelringen Cup, var det ingen tvil om hvem som struttet mest av selvtillit.

- Det at vi vant med ni mål over Norge, legger vi ikke så mye vekt på. Vi tenker mest på å spille godt, noe vi også gjorde. Men når vi vinner med ni mål, så gjør jo det godt, sier Danmarks trener Jan Pytlick til TV 2 Nettavisen.

Har vært i samme båt
Pytlick har sympati for sin norske kollega Marit Breivik etter at Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Vigdis Hårsaker, Linn-Kristin Riegelhuth og Gøril Snorroeggen i tur og orden måtte melde forfall til VM på grunn av skader.

- Jeg har selv opplevd flere ganger å miste fire-fem spillere, så jeg vet hvordan det er. Det er ikke moro. Men så er det ofte noen andre som spiller seg opp når de får sjansen, sier han.

Selv vil ikke Breivik tenke «hvis om at».

- Jeg har ikke lyst til å gå tilbake fem uker i tid. Nå vil jeg se fremover og få en god start på VM på mandag, sier Breivik til TV 2 Nettavisen.

Tror på norsk finaleplass
Til tross for at Norge mangler sine aller største stjerner, så blir ikke Pytlick overrasket om Norge spiller finale i Ice Palace søndag 18. desember.

- Jeg tror Norge kan komme til finalen. Det er slik at spillerne vokser med oppgaven når de møter bedre og bedre motstand utover i turneringen, og det tror jeg de kan klare, mener han.

De norske jentene har bestemt seg for å ta en kamp av gangen og heller sette en målsetting litt ut i mesterskapet. Nå gleder de seg bare til å komme i gang.

- Vi har datoen for VM-start i hodet i over et år nå, så vi har sett frem til dette lenge, sier Breivik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere