RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Rakke / SCANPIX

Pytlick pessimist før VM

Den danske landslagssjef Jan Pytlick stiller med en sterkt redusert tropp i VM og innrømmer at mesterskapet vil bli tøft.

En rekke av Danmarks største stjerner sitter skadet hjemme når de danske europamesterne går på banen til åpningskampen mot Tyskland i VM.

Nå innser landslagssjef Jan Pytlick at mesterskapet kan bli tøft for danskene.

- EM i Danmark i fjor var et tøft fjell å komme over, men i år er helningen blitt enda brattere. Det er minst blitt et par prosent ekstra, sier han til Ekstra Bladet.

Satser på rutinen

Han satser på at rutinen i det danske mannskapet skal klare å ta seg videre fra innledningsgruppen mot Tyskland, Ungarn, Slovenia, Kina og Elfenbeinskysten.

- For å gi et bilde av mesterskapet så blir det et kjempefjell vi skal bestige. Flere av oss, både spillere, Kim Jensen og jeg har vært gjennom lignende utfordringer før. Og det er klart at at de rutinerte kreftene i laget skal og forventes å gå foran og dermed trekke resten av gruppen med seg, sier han.

I åpningskampen er det et rutinert tysk lag som står på motsatt banehalvdel.

- Vi har et klart og godt bilde av hvordan Tyskland spiller. Vi kjenner hverandre godt og jeg håper at det blir et pluss for oss at de ikke kjenner våre nye spillere. Vår målsettinger Rijeka, hvor mellomrunden spilles, men drømmemålet er selvfølgelig å plante Dannebrog på toppen av fjellet, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere