Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rambo fikk det som han ville

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
- Det var ingen andre som bestemte det, sier storskytteren.

ULLEVÅL (Nettavisen): Han er stor. Han er skuddvillig. Han er Rambo, Christoffer Rambo.

Den lange bakspilleren kom i sommer hjem til norsk håndball, etter en periode som proff i Spania og skal nå skyte Elverum til seriegull i Postenligaen.

Laget fra Hedmark var svært nær ved å løfte pokaler forrige sesong, men i alle turneringer måtte Christian Berges menn se seg slått av bærumsklubben Haslum.

- Positivt for Norge
I likhet med at Elverum nå har hentet Rambo, hentet Haslum i fjor utenlandsproffene Erlend Mamelund og Einar Sand Koren hjem. Det ga altså umiddelbar suksess.

- Det er positivt for norsk håndball generelt at proffer kom hjem. Det er en overgang, men så lenge du er innstilt på å trene og gi alt, så er det en positiv ting, sier Rambo til Nettavisen.

21-åringen kom hjem til Norge foran denne sesongen fordi han ikke trivdes så godt med profflivet ute i Europa. Han er i første omgang utleid til Elverum denne sesongen.

- Det var min egen vilje å dra hjem. Det var ingen andre som bestemte det. Jeg bare følte at det var riktig å gjøre og da måtte jeg bare gjøre det, sier storskytteren.

- Føler meg bedre
Og landslagsspilleren kan fortelle om en helt ny hverdag, sammenlignet med tiden i Spania. Det er nemlig stor forskjell på hvordan norske lag og storlagene i utlandet trener.

-Ja, det er en helt annen treningsmengde. Det er også forskjell på hvordan vi trener. Jeg føler jeg trener mye bedre nå enn hva jeg gjorde i utlandet, sier Rambo.

- Hvordan trente dere i Spania?

- Der var det nesten bare taktikk. Taktikk på høyt nivå, smiler den storvokste 21-åringen.

Det har tidligere blitt snakket om at norske spillere må komme seg ut av landet for å få mer erfaring. Rambo håper likevel han kan overbevise landslagsledelsen med godt spill i hjemlandet.

- Så lenge jeg trener som jeg skal og holder det nivået jeg skal, så håper jeg det fortsatt blir sjanser på landslaget. Det viktigste er å holde nivået, forteller han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Må trives
Elverum-trener og tidligere håndballproff Christian Berge er selvfølgelig storfornøyd med å få et nytt og profilert tilskudd i troppen.

- Her i Elverum legger vi mye vekt på at folk skal trives og være motivert for å prestere. For å kunne gjøre det, må man føle seg trygg i miljøet sitt, sier Berge til Nettavisen.

- Når en spiller ikke gjør det, slik som Rambo i Valladolid, blir det veldig tung å gjøre den jobben du skal, fortsetter Elverum-treneren.

- Og hvor god blir Christoffer Rambo i år?

- Han blir god, konstaterer Berge uten å utdype.

Vil bli størst
Berge har stor tro på at Hedmark-klubben nå er i stand til å ta det siste steget opp til toppen.

- Vi har et mål om å bli den største klubben i Norge. Det jobber vi for å bli, sier Berge.

- Da er det viktig å ha med seg tanken om at selv om du er god i forrige kamp, betyr ikke det så jævla mye i neste kamp. Vi må hele tiden prestere på høyt nivå.

- Hva er forskjellen på Elverum i år, sammenlignet med i fjor?

- Vi har fått en skytter inn i laget, noe vi manglet i fjor. Vi har også trent godt og hatt stor innsats i oppkjøringen, så får vi se om det er nok. Det er mange andre gode lag.

Allerede fredag klokken 18.00 ligadebuterer Elverum for sesongen. Da venter Drammen i Drammenshallen.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!