*Nettavisen* Sport.

Raser mot håndballforbundet

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Byåsen fikk økonomisk nødhjelp fra forbundet.

14.01.09 11:32

Norges Håndballforbund har spyttet inn 100.000 kroner i Softball Trondheim AS, og har med det gitt direkte pengestøtte til Byåsen. Pengene skal ha bidratt til å redde klubben fra konkurs.

- Du tuller. Det er ikke mulig, sier styreleder i Nordstrand håndball Elite, Riulf Rustad til Adresseavisen .

Byåsens og Softballs styreleder, Geir Sivertsen, bekrefter til samme avis at Softball nylig har fullført kjøpet av Marit Malm Frafjord fra Byåsen. Dette tilførte nok midler i kassen til at klubben unngikk konkurs.

Hårreisende
Aksjeselskapet Softball står oppført med en aksjekapital på 500.000 kroner, fordelt på ti andeler. Håndballforbundets avdeling i Midt-Norge sitter på to av disse andelene. Dette betyr at håndballforbundet har bidratt med 100.000 kroner til videre drift av håndballklubben fra Trondheim. Styreleder i Nordstrand håndball Elite mener nødhjelpen er hårreisende.

- Det er en skandale at håndballforbundet går inn og hjelper en spesiell klubb som ikke overholder sine økonomiske forpliktelser. Det går ikke an å lage varige modeller som gir fordeler til én klubb, raser Rustad, som selv leder en klubb i økonomisk krise.

- Men greit; vi mottar gjerne 100 000 kroner, vi, fortsetter han sarkastisk.

Flaggskip
Daglig leder Svein Olav Øie i NHF Region Midt-Norge sier til Adresseavisen at de har gått inn i Softball Trondheim AS fordi de ønsker å hjelpe Byåsen.

- Byåsen er et så viktig flaggskip for regionen, og dette var en måte som var grei i forhold til elitelisensen, sier han, og presiserer at pengene regionen har investert er penger han regner med å få tilbake.

Byåsen var helt avhengige av å selge Malm Frafjord før nyttår, slik at klubben ikke mistet eliteserielisensen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.