RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raste mot lagkameratene

Sist oppdatert:
Johnny Jensen raste mot lagkameratene som ikke fulgte taktikken som var lagt på forhånd mot Ungarn.

KIEL (Nettavisen): UNGARN – NORGE 25-22: Johnny Jensen freste etter tremålstapet mot Ungarn. Først og fremst var det prestasjonene i det offensive spillet som fikk veteranen til å rase.

- Angrepsspillet vårt i dag var helt rævva, sier han til Nettavisen.

TV 2 Sumo:Norges sure tremålstap

- Vi får beskjeder
Og det som irriterte ham mest, var at Gunnar Pettersens taktikk ikke ble fulgt.

- Vi har et spill, men vi bruker det ikke. Vi får beskjeder om hva vi skal gjøre på banen, men gjør det ikke. Vi må bli flinkere å høre på Gunnar. Høre på hva han sier på spillermøtene. Vi gjør det litt mot slutten av andre omgang, og da får vi ballen til å gå litt, forklarer Flensburg-Handewitt-proffen.

”Kjelling-show”
Som så mange ganger før ble Kristian Kjelling veldig synlig i det norske angrepsspillet. 26-åringen forsøkte å gjøre veldig mye på egen hånd. Men Jensen vil ikke legge skylden på ham for at det ble tap.

- Jeg skylder ikke på noen enkeltspiller. Jeg skylder selvfølgelig på kollektivet. Vi vinner kamper sammen, og vi taper kamper sammen, sier Jensen.

- Kjelling er god når han gjør det enkelt. Han har noen sinnssyke mål som er helt rå. Men han må bli litt bedre til å gjøre andre gode, mener han.

Kjelling er enig
Kjelling er enig med lagkameraten i at Pettersens slagplan ikke ble fulgt.

- Det er synd at vi ikke klarer å gjøre det vi skal. Det er synd at vi ikke klarer å krige alle samtidig, sier han.

Jensen er frustrert over at ting ikke blir gjort enkelt, og at flere får ta del i det offensive spillet.

- Vi gjør ting som vi aldri har gjort på trening før. Vi går inn og blir låst hver eneste gang. Det vi har gjort så godt på trening, får vi ikke ut i de viktige kampene, sier han, og fortsetter:

- Det er så frustrerende. Både i Tunisia og i EM skjedde akkurat det samme.

Gode før VM
Det er bare noen uker siden alt gikk på skinner for Norge, og den ene motstanderen etter den andre måtte bite i parketten mot de norske guttene.

- Vi spilte tre kamper mot Danmark, Polen og Island, hvor vi spilte veldig godt. Og hvorfor gjør vi det? Fordi vi lar ballen gå og gjør hverandre gode. Ingen tok ballen under armen og prøvde å løpe mellom tre stykker som stod i forsvar. Her går vi bare inn og slåss, og prøver å tre ballen inn til Frank. Det er ikke sånn vi skal spille, sier Jensen.

Men forsvarskjempen synes ikke Kjelling skal ha skylden alene for at det blir ”Kjelling-show” når Norge har ballen.

- Kjelling vil vinne, og spille sammen med alle oss andre, men det blir til at vi andre bare står og ser på det han gjør. Vi må bli flinkere alle sammen til å ta ansvar, mener han.

- Skapte nok til å vine
Landslagssjef Gunnar Pettersen tenkte på samme måte som Jensen, men synes etter kampen at det norske angrepsspillet hadde vært godt nok til å slå Ungarn.

- Jeg sier, både i garderoben og på benken, at vi sliter med å få rytme og flyt i angrepsspillet, men da sier guttene at vi er alene med målvakt hver gang. Da er ideen med angrepsspill å få den beste sjansen – alene med målvakt. Den neste er å få den i mål. Det gjør vi gang på gang, men vi får den ikke i mål. Da er det kanskje smart å spille slik vi gjorde i dag, forklarer Pettersen.

Tapet for Ungarn betyr at Norge nå må klare minst uavgjort mot Danmark for å ta seg til mellomspillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere