RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet av Rantala

Sist oppdatert:
Lene Rantalas 29 redninger ga Larvik håp etter seksmålstapet i Ungarn. Selv var hun bekymret.

GYÖR - Larvik 28-22: Norges suverent beste klubblag i håndball, må hente inn seks mål i Bergslihallen neste helg – dersom de skal ta seg til mesterligaens kvartfinale på bekostning av de ungarske mesterne.

- Vi gjør den dårligste kampen for sesongen, når det gjelder som mest, sier en åpenbart bekymret Rantala til TV2 Sporten etter kampen.

Larsen skadet
For Larvik fikk lite til å stemme borte mot GYÖR lørdag ettermiddag. Til pause sto det 15-12 til vertene, som imidlertid dro kraftig i fra i starten av andre omgang. På det verste ledet ungarerne med ni mål, i tillegg måtte forsvarsklippen Tonje Larsen forlate parketten med hælskade.

At det kun ble seksmålstap, kan jentene i all hovedsak takke keeper Lena Rantala for. Hun gjorde 29 redninger totalt, og reddet blant annet et meget viktig straffekast sekunder før slutt.

- Det er vanskelig å forklare. Jeg lurer rett og slett på om vi er for overtente og anspente, sier Rantala.

For fasiten til Larvik er ikke til å ta feil av denne sesongen: Ubeseiret i seiren, cupmestere og ubeseiret gjennom de første fem kampene i mesterligaen (i den sjette tapte de med ett mål mot Viborg, men da var de allerede klare for neste runde).

Tøff retur
Larvik-trener Karl-Erik Bøhn har imidlertid ingen grunn til å gi opp foran returen i Larvik.

- Det blir vanskelig, men godt innenfor det som er mulig, sier Bøhn før kampen mente seks eller syv scoringer var smertegrensen for videre avansement.

TV2-ekspert Bent Svele var skuffet over jentenes innsats mot GYÖR.

- Jeg synes Lena Rantala er den som leverer på høyest nivå i dag. Dersom Larvik får satt forsvaret sitt, gir jeg dem 50 prosents sjanse til å ta seg videre, mener TV2s håndballekspert, Bengt Svele.

Returoppgjøret går i Bergslihallen søndag 25. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere