*Nettavisen* Sport.

Rister oppgitt på hodet: - Virker som dere vil at vi skal mislykkes

OPPTUR: Silje Solberg fikk en opptur mellom stengene mot Sverige. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Silje Solberg stoppet kjeften på kritikerne og nå mener hun at nok er nok.

30.11.15 00:43

NORGE - SVERIGE 28-27:

LILLEHAMMER (Nettavisen): Etter laguttaket til håndball-VM tidlig i november har det stormet i norske medier. Både eksperter og journalister har snudd hver eneste stein for å finne én grunn til at veterankeeper Katrine Lunde skal sitte hjemme under mesterskapet i Danmark. Hun ble nemlig vraket.

I løpet av Møbelringen Cup har kritikken økt i omfang. Verken mot Russland eller Nederland leverte Norges keepere til godkjent.

Søndag våknet imidlertid Silje Solberg fra dvalen. 25-åringen har virket blottet for selvtillit nå i vinter, men mot Sverige leverte hun en gnistrende andre omgang og reddet seieren for det norske laget.

Solberg vartet opp med ti redninger, flere av dem viktige, i en kamp der Norge slet seg til en 28-27-seier over naboene i gult og blått.

LES OGSÅ - Norge holder søndagsåpent

- Mer enn nødvendig
Overfor Nettavisen slår Solberg nå tilbake mot den kritikken som nå har kommet. Hun får støtte av lagvenninne Mari Molid.

- Jeg synes faktisk synd på keeperne. Det virker som dere i pressen ønsker at de skal mislykkes. Det er synd, sier Molid til Nettavisen etter kampen.

Solberg innrømmer at hun også har følt det slik.

- Ja, det må være lov å si at jeg har opplevd det slik. Men samtidig vet jeg at dette er jobben til pressen. Det er et press som media har skapt, men vi har opplevd slikt press før. Men jeg synes det har vært mer enn nødvendig før VM nå, forteller en åpenhjertig Solberg til Nettavisen.

Hun forteller videre at hun og keeperkollega Kari Aalvik Grimsbø har hatt et helt annet fokus og holdt presset på avstand de siste dagene.

- Vi har jobbet godt med mentaltrener. I keeperteamet har vi jobbet godt på trening, med skudd og taktikk. Det hjelper og vi vet vi er mer enn gode nok. Vi må bare slippe oss løs og glemme presset, sier keeperen.

- To gode keepere
Det skal sies at også forsvaret tidvis har vært veldig svakt for Norge under Møbelringen Cup, noe som ikke akkurat hjelper keeperne.

- Det er helt klart at forsvaret betyr veldig mye, og med et godt forsvar, står vi bedre i mål. Da får vi flere redninger og mer selvtillit.

Forsvarssjef Mari Molid mener også at det blir feil å kun se på keepernes redningsprosent og påpeker at de foran også må gjøre jobben.

- Forsvarsspill og keeperspill henger sammen. Gjør vi det bra bak i forsvar, blir det enklere å stå i mål. Vi har to gode keepere som står bak der og hjelper forsvaret på en god måte, sier Molid.

Mot svenskene søndag så vi akkurat hvordan dette henger sammen. Da Norge løftet seg defensivt etter pause, kom også redningene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

GIR STØTTE: Mari Molid synes synd på keeperne. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)


- Det er veldig deilig å få noen redninger nå. Det gjør godt for selvtilliten inn mot mesterskapet, sier Silje Solberg til Nettavisen.

- God utvikling
Også landslagssjef Thorir Hergeirsson var fornøyd med Solberg.

- Hun ligger opp imot 50 prosent på redningene og det er bra, men hun har også et noe tøffere og bedre forsvar foran seg. Jeg tror Kari (Grimsbø) hadde tatt en to-tre-fire skudd til med den hjelpen, men målvaktene er i god utvikling, sier islendingen til Nettavisen.

Hergeirsson har tidligere, overfor TV 2, åpnet for å hente inn Katrine Lunde som reserve hvis de to andre keeperne ikke fungerer optimalt.

Det ønsker han imidlertid ikke å snakke så mye om søndag.

- Norge har flere gode reserver, om vi skulle trenge det, men akkurat nå har vi kun fokus på de 16 som er tatt ut til VM, sier han.

- Lærer av feil
VM kastets i gang neste lørdag og Silje Solberg føler seg trygg på at vi får se et sterkere Norge under gruppespillet i Frederikshavn.

- Vi har jobbet godt. Mot Sverige er andre omgang god og vi lærer av de feilene vi gjør, selv om vi nok burde lært tidligere, sier hun.

- Men vi er sjelden på vårt beste før et mesterskap, vi blir som oftest bedre og bedre utover i en turnering. Det er viktig å vite at vi har noe å jobbe med og vi tar med oss det inn i VM og håper kurven bare går oppover når vi kommer til Danmark, sier den norske burvokteren.

Norge møter Russland, Spania, Romania, Puerto Rico og Kasakhstan i gruppespillet under VM. Turneringen starter 5. desember.

Norges mål: Stine Bredal Oftedal 6, Heidi Løke 6, Nora Mørk 4, Amanda Kurtovic 2, Linn Sulland 2, Stine Skogrand 2, Camilla Herrem 2, Marta Tomac, Pernille Wibe, Veronica Kristiansen, Sanna Solberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.