RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rolf Støen / SCANPIX (Scanpix)

Same procedure as every year...

Sist oppdatert:
Det blir ikke de store endringene i toppen av kvinnenes eliteserie i håndball. Les Nettavisens tabelltips.

Byåsen har nærmet seg Larvik med museskritt de siste årene. I sommer sendte de ut et skremmeskudd da de slo gullgrossistene fra Vestfold i en oppkjøringskamp. Men når lagene møtes i seieren, vil Tonje Larsen og Elisabeth Hilmo igjen utgjøre Larviks midtforsvar, og Lene Rantala vil være på plass mellom stengene. Det vil nok redusere Gøril Snorroeggens dominans på banen.

Byåsen får også svi for fjorårets økonomiske rot. De starter med fire minuspoeng, noe som gjør det nærmest umulig for dem å vippe Larvik ned fra tabelltoppen.

Minuspoengene gjør det nok mer spennende om sølvmedaljene. Gjerpen var ti poeng bak trønderne sist sesong, men med litt mer stabilitet kan de nærme seg.

Bak de tre første blir det jevnt. Levanger overrasket med en fjerdeplass forrige sesong og kommer nok til å kjempe for å forsvare denne. Nettavisen tror Stabæk blir den verste rivalen.

Gjøvik og Vardal peker seg ut som den klareste dumpekandidaten. Et svekket Fjellhammer og Våg kommer også til å få slite. Over dem er det nesten bingo om hvem som tar plassene seks til ni.

NETTAVISENS TABELLTIPS:
1. Larvik
Liten aktivitet på spillermarkedet for trener Karl Erik Bøhn i sommer. Har beholdt hele laget og råder fortsatt over den beste spillerstallen i landet. Ett stort pluss at scoringsmaskinen Linn-Kristin Riegelhuth vraket milliontilbud fra Danmark for å bli i klubben. Drømmer nok om suksess i Mesterligaen, men skal likevel være det beste laget i eliteserien. Det blir i så fall det sjuende seriemesterskapet på åtte år for vestfoldingene.

2. Byåsen
Har kommet litt nærmere Larvik hvert eneste år. Slo også til med en imponerende seier over gullgrossistene i sommer. Et stort pluss at Gøril Snorroeggen og Marit Malm Frafjord ikke lot seg friste av den danske ligaen. Har ansatt den tidligere Drammen-spilleren Geir Oustorp som trener. Men starter med fire minuspoeng etter økonomisk rot forrige sesong.

3. Gjerpen
Har uttalt at de skal overta hegemoniet etter Larvik og tok et stort steg mot toppen sist sesong. Nå er sportssjef Leif Gautestad borte. Det samme er lagets strateg Heidi Løke. Men linjespilleren var mye borte sist sesong på grunn av graviditet. Er forsterket på målvaktsplassen etter at Marianne Bolsønes kom fra Levanger.

4. Levanger
Forrige sesongs store overraskelse. Kjempet om bronsemedaljene til siste slutt. Den gode målvakten Marianne Bolsønes og viktige Siri Seglem er nå borte. Sistnevnte er erstattet med Sara Andersson fra Bjørnar. Mens det svenske stortalentet Hannah Zimmergren skal overta etter Bolsønes. Ingrid Sæther har også vendt hjem etter noen sesonger i Gjerpen.

5. Stabæk
Bærumsjentene var veldig ustabile sist sesong. Men har nå viktige Therese Knutsen tilbake etter skade. I tillegg har de fått rutinerte Jeanette Nilsen i mål. Veteranen har vist gode takter i danske Horsens de siste årene. Fra Nordstrand kommer talentfulle Karoline Næss, som kan bli en spennende spiller den kommende sesongen. Har også beholdt landslagsaktuelle Linn Jørum Sulland og Linn Gossé.

6. Tertnes
Bergenslaget har sin vane tro blitt ribbet for spillere. Denne gangen er det Renate Urne og Mette Ommundsen som har reist til tyske Leipzig. Mette Davidsen måtte legge opp igjen og blir assistenttrener. Elise Huseklepp blir borte til over jul på grunn av studier, mens kaptein Hege Vikebø og førstemålvakt Marianne Sundsbak er gravid. Den målfarlige kantspilleren Karoline Dyrhol Slenes har også valgt å gi seg. Men de blåkledte utnyttet naborivalen Bjørnars nedrykk og sikret seg Marthe Reinkind og Alette Stang. Dessverre blir Reinkind borte store deler av sesongen på grunn av en korsbåndskade.

7. Storhamar
Spennende nykommer som overbeviste i 1. divisjon sist sesong. Polske Izabela Duda dunket inn 207 mål i opprykkssesongen og kan bli en positiv tilvekst til eliteserien. Nå får hun selskap av landsvenninnen Daria Boltromiuk. Laget har også klart å overtale Heidi Tjugum til å gjøre comeback mellom stengene. Dersom veteranen kommer i nærheten av sitt gamle nivå, vil det være nok til å holde hedmarkingene i toppserien.

8. Nordstrand
Marinko Kurtovic' unge jenter klarte ikke helt å henge med i toppen sist sesong. Randi Gustad har igjen lagt håndballskoene på hyllen. I tillegg er Karoline Næss og Anne Kjersti Suvdal borte. Men Jeanette Engebretsen er tilbake i målet og har storspilt i oppkjøringen. Hun utgjør en sterk målvaktsduo sammen med Vibeke Nordli. Målfarlige Arnhild Holmlimo er også en solid tilvekst fra naborival Bækkelaget. Det svenske stortalentet Fatima Malic blir også spennende å følge.

9. Bækkelaget
Den gamle storklubben hadde noe på gang, men da Frode Scheie ga seg som trener, falt korthuset sammen. Johanne Jerven Hestad er gravid, Sara Keim og Mette Ruud Johansen har lagt opp, Arnhild Holmlimo er gått til naborival Nordstrand, Johanna Aronsson har reist hjem til Sverige, mens de talentfulle tvillingene Nora og Thea Mørk prøver lykken i danske Aalborg. Har en grei førsteoppstilling, men mangler bredden til å være med helt i toppen.

10. Våg
Måtte gjennom kvalifisering for å redde plassen sist sesong. Da dreide veldig mye seg om svenske Therese Helgesson, som scoret 88 mål mer enn Lisa Løkås, som scoret nest flest mål for Våg. Kristiansanderne har fått hjem Gerd Elin Albert fra tyske Leipzig. Høyrevingen var i landslagsdiskusjon før skader ødela utviklingen hennes. De danske ungjentene Stine Nyegaard og Signe Grummedal kan vise seg å være nyttige tilvekster i kampen mot nedrykk.

11. Fjellhammer
Var dømt nord og ned før forrige sesong, men overrasket positivt. Hadde en fantastisk avslutning på sesongen. Bare medaljevinnerne Larvik, Byåsen og Gjerpen slo dem på de ni siste kampene deres. Men i de ni kampene hadde de veteranen Sorina Teodorovic på banen. Hun hadde nesten åtte mål i snitt for Fjellhammer. Hun er borte nå. Det er også høyrevingen Hæge Fagerhus. Vibeke Borup-Müller gjør comeback og gir dem en trussel fra distanse, men er ikke i nærheten av nivået til Teodorovic.

12. Gjøvik og Vardal
Vant 1. divisjon sist sesong, men hadde da en solid sisteskanse i Tone Wølner, i tillegg til at evigunge Trine Haltvik sydde sammen forsvaret siste del av sesongen. Begge disse er borte. Det er også Ina Gudelj. Danske Else Jensen er den viktigste tilveksten. Men trener Valter Perisa har fortsatt ikke fått på plass en målvakt som kan redde dem i divisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere